Dzień Dobry,
Poszukuję wszelkich informacji na temat Stanisław Dmowskiego wdowca z Zemeł (parafia Mokobody), który w 1787 r. ożenił się z Katarzyną Rozbicką zd. Sikorską. Po ślubie z Katarzyną Stanisław osiedla się w parafii Rozbity Kamień, w Urbankach, w 1789 r. rodzi się córka Stanisława - Zuzanna. Niestety Stanisław umiera w 1789 r.
Interesują mnie losy Stanisława zanim przeniósł się do parafii Rozbity Kamień. Najprawdopodobniej w 14.12.1784 r. w parafii Mokobody rodzi się córka Stanisława i jego pierwszej żony (również) Zuzanny. Być może ktoś z Państwa jest w posiadaniu zdjęcia tej metryki, ewentualnie czy ktoś z Państwa wie w jakiej miejscowości urodziła się Eleonora.
Ponadto interesuje mnie kiedy zmarła Zuzanna (1. żona Stanisława) i jaki przydomek nosił Stanisław. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam,
Maciek Kornaś
Stanisław Dmowski - parafia Mokobody i Rozbity Kamień
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Kornaś_Maciek

Zemły - Stanisław DMOWSKI
żona Zuzanna DMOWSKA
Eleonora Dmowska *14.12.1784
Nic więcej na ten temat nie wiem.
żona Zuzanna DMOWSKA
Eleonora Dmowska *14.12.1784
Nic więcej na ten temat nie wiem.
Pozdrawiam
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
- Ania
W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
-
Kornaś_Maciek

Bardzo dziękuję za pomoc.
Chciałbym jeszcze zapytać czy być może Pani wie jak nazywali się rodzice chrzestni Eleonory.
Pozdrawiam serdecznie,
Maciek Kornaś
Chciałbym jeszcze zapytać czy być może Pani wie jak nazywali się rodzice chrzestni Eleonory.
Pozdrawiam serdecznie,
Maciek Kornaś
Nie, niestety nie wiem...
To, co powyżej napisałam to cała moja wiedza na temat tego Stanisława Dmowskiego i jego rodziny.
To, co powyżej napisałam to cała moja wiedza na temat tego Stanisława Dmowskiego i jego rodziny.
Pozdrawiam
- Ania
- Ania
-
Kornaś_Maciek

Bardzo dziękuję raz jeszcze za pomoc.
Pozdrawiam,
Maciek Kornaś
Pozdrawiam,
Maciek Kornaś