Dąbrowscy Urzędów - Dzierzkowice

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

idabrowski

Sympatyk

Post autor: idabrowski »

Dzień dobry,

Mój przodek Tomasz Dąbrowski mąż Katarzyny Rakowskiej, był w Dzierzkowicach zarządcą lasów, poszukuję jego rodziców.
Miał syna Antoniego (1861) który się ożenił z Anną/Marianną Budzińską/Budzyńską.

Tomasz i Katarzyna umarli a ich młodszymi dziećmi opiekowała się rodzina Katarzyny Rokowscy w Rzeczycy.

pozdrawiam

Igor
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Post autor: Burdziński_Krzysztof »

Igor ale do czego zmierzasz?. Tak się składa, że moi przodkowie w linii prostej pochodzą z Dzierzkowic. Jednak nie zachowały się żadne księgi metrykalne / spaliły się podczas wojny/. Ale nazwisko Rakowski nic mi nie mówi.A może wiesz po kim jest ta Anna Marianna Burdzińska. / mogły być omyłki literowe/
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
idabrowski

Sympatyk

Post autor: idabrowski »

Cel wiadomości: Szukam przodków lub rodzeństwa Tomasza Dąbrowskiego, całkiem możliwe, że nie pochodził z Dzierzkowic...
Jako punkt zaczepienia jest tylko to, że jak umarli Tomasz Dąbrowski i Katarzyna Rakowska, ich dzieckiem zajmowali się Rakowscy z Rzeczycy.

Anna Budzińska pochodziła prawdopodobnie z Wyżnianki lub Bydzynia koło Kraśnika - ojciec Wincenty Budziński, dziadek Mateusz Budziński
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”