Jarasim (Arasim, Jarasimowicz) - Wołogda

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

Awatar użytkownika
Domi_Gro

Sympatyk

Post autor: Domi_Gro »

Temat:"Poszukiwania Jarasim Wołogda" *

Szanowni Państwo,

potrzebuję pomocy lub wskazówek na temat poszukiwania informacji o moim Prapradziadku.

Jan Jarasim

Problem w tym, że takie nazwisko praktycznie nigdzie nie występuje. Podejrzewam, że mogło zostać źle spolszczone (Arasim, Jarasimowicz?)

Wiele wyjaśniłby mi akt urodzenia jego córki Anieli - wiem, że urodziła się w Wołogdzie w 1898 roku jako córka Jana i Nadziei Jarasim.

Czy mam jakiekolwiek szanse na uzyskanie aktu urodzenia z Wołogdy?
Gdzie szukać? Czy rozważyć jeszcze jakiś trop?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

pozdrawiam,

Dominika

*Moderacja tytułu tematu, wątek przeniosłam na właściwe podforum tematyczne (m.j.n) Regulamin
kminek

Sympatyk

Post autor: kminek »

A może Harasym? Spotkałam się z tym nazwiskiem.Jest dość popularne na Podkarpaciu.

Moderacja
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis. https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... rt-0.phtml

Wojtek, moderator
Marcin.Rybicki

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Marcin.Rybicki »

https://gosarchive.gov35.ru/archive1/in ... 630&page=2 parafia rzymskokatolicka w Wołogdzie w archiwum obwodowym. Kiedyś widziałem te księgi, teraz są dostępne poprzez specjalną bramkę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”