Czy gdzieś ostały się metyryki po 1912 roku z parafii Naliboki? Do 1900 można skany przeglądać, potem odcinek 1900-12 w Mińsku, a późniejsze (do 1943)?
A może jakieś inne ślady ze wsi Terebejna, np. wykaz gospodarzy z lat międzywojennych itp.? Będę wdzięczna za sugestie.
Alina
Naliboki międzywojenne- gdzie szukać?
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

- Podziękował: 5 times
- Otrzymał podziękowania: 5 times
Księgi znajdujące się w kościele spłonęły wraz z plebanią i kościołem. Czy gdzieś zachowały się duplikaty nie wiem, nie udało mi się tego ustalić a bardzo bym chciała. Rodzina mojej babci ze strony mamy mieszkała właśnie w Nalibokach i okolicy. Terebejna też nie jest mi obca, chociaż w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć kto z krewnych tam mieszkał.
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Moje miejscowości - Subkowy, Nowogródek (na Kresach), Berest/Piorunka, okolice Częstochowy, Palikije.
Archiwum w Mińsku odpowiedziało mi, że nie ma i nie wie, gdzie mogą być metryki. A co z innymi dokumentami niemetrykalnymi? Nie mogę wydobyć informacji na ten temat...
-
Rebell_Cieniewska_Grażyna

- Podziękował: 5 times
- Otrzymał podziękowania: 5 times
To wygodna odpowiedź, z której archiwa białoruskie chętnie korzystają. Spisy mieszkańców są na Family search ale to z wcześniejszego okresu. Może po konferencji w Brzegu odezwą się genealodzy obeznani w tym temacie i uzyskasz bliższe informacje.
Moje nazwiska - Rebell, Cieniewski, Oleśniewicz, Łojko, Piotrowski.