Proszę o kontakt

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Stenia

Sympatyk

Proszę o kontakt

Post autor: Stenia »

Witajcie !!!
Słyszałam , że jest osoba która opracowuje drzewo genealogiczne rodziny
Mroczków wywodzących się z parafii Kałuszyn i sąsiadujących. Dziadek mój pochodził z miejscowości Mroczki. Proszę o kontakt . Stenia
Awatar użytkownika
Nowik_Andrzej

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Nowik_Andrzej »

Pan Andrzej Wocial na stronie GenPol-u zamieścił wiadomość:

"po dokonaniu kompletnej kwerendy metryk parafii Kałuszyn, opracowałem genealogie wielu rodzin z tych okolic. Wsrod najważniejszych nazwisk : Abramowski, Chrościcki, Dmowski, Falbog, Gójski, Gozliński, Klukowski, Milewski, Mroczek, Olszewski, Patocki, Ręczajski, Szymoński, Szymborski, Sledziowski (Śledziewski), Świętochowski, Wąsowski, Witowski, Zbrożek, Wocial i inni. Chętnie informuję i poszukuję uzupełnien." (e-mail na stronie).

Sam prowadzę badania nad dziejami kałuszyńskich rodów, lecz głównie dla okresu XV - XVII wiek.

Serdecznie pozdrawiam

Andrzej Nowik
Awatar użytkownika
Lipnik.F.Turas

Sympatyk

Post autor: Lipnik.F.Turas »

Jeśli Możesz podaj namiary na Wątek - dział .
Chyba przeoczyłem.
Ciekawi mnie nazwisko Chruścicki . Nigdy tam nie pojadę . A jednak
zapisy są ciekawe to chyba dalecy krewni .
Janek
Fturas
Drelich_Olga

Post autor: Drelich_Olga »

Witam. Nazywam sie Olga i bardzo interesuje sie historia mojej rodziny. Niestety nie mam za duzo informacji, moje drzewo genealogiczne nie jest (dla mnie) ilosciowo zadawalające, jezeli bylaby taka moliwośc prosiłabym o jakies informacje o nazwisku Drelich
Stenia

Sympatyk

Dziękuję serdecznie za informację Panu Andrzejowi Nowikowi, będę próbowała skontaktować sie z z Panem Andrzejem Wocialem.
Szczęsliwego Nowego Roku życzy Stenia
Stenia

Sympatyk

Z okazji zbliżającego się Nowego Roku wszystkim genealogom życzę owocnych poszukiwań, ja znalazłam interesujące mnie dane o rodzinie dzieki uprzejmości Pana Andrzeja Nowika i Pana Andrzeja Wociala.
Dosiego Roku
Awatar użytkownika
Nowik_Andrzej

Członek PTG
Nowicjusz

Pan Andrzej Wocial (wocial@club-internet.fr) przebadał wszystkie księgi metrykalne parafii Kałuszyn od najstarszych z XVII w. do II poł. XX w. i na ich podstawie oraz na podstawie wielu kwerend dotyczących parafii sąsiednich ustalił powiązania rodzinne tysięcy osób (głównie należących do kałuszyńskiej szlachty cząstkowej).

W znacznym stopniu problematyce genealogicznej i to na podstawie również pozametrykalnych źródeł (łącznie z ich edycją) jest poświęcone wydawany w Kałuszynie regularnie od 2001 r. "Rocznik Kałuszyński". Istnieje również od wielu lat Towarzystwo Przyjaciół Ziemi Kałuszyńskiej. Pan Bogdan Zalewski opublikował dwie książki o ziemi liwskiej. Metrykalia z kilku sąsiednich parafii (Czerwonka, Pniewnik, Mińsk, Latowicz) są również gruntownie przebadane. W sumie dzieje szlachty kałuszyńskiej doczekały się wielu badań i publikacji.

Moje badania dotyczą w znacznym stopniu okresu, gdy ksiąg metrykalnych w Kałuszynie jeszcze nie prowadzono (obejmują m. in. Metrykę Mazowiecką i rejestry poborowe).

Andrzej Nowik
Awatar użytkownika
Nowik_Andrzej

Członek PTG
Nowicjusz

Przepraszam:
Pan Leszek Zalewski, publikacje są opisane na stronie:
http://ziemialiwska.republika.pl/

Genealogie z Latowicza:
http://ksabak.republika.pl/

Genealogie z Mińska Mazowieckiego:
http://www.markey.host.sk/

Andrzej Nowik
markeey

Post autor: markeey »

Witam. Poszukuje kontaktu do Pana Andrzeja Lazara. Marek Wójcicki
Awatar użytkownika
Piętka_Jacek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Piętka_Jacek »

Witam. Pan Andrzej jest zarejestrowany na tym forum.Możesz nadać PW.
Awatar użytkownika
Mendyka_Grzegorz

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Mendyka_Grzegorz »

markeey pisze:Witam. Poszukuje kontaktu do Pana Andrzeja Lazara. Marek Wójcicki
Wysłałem Ci wszystko na priv [także telefony]
Lazar Andrzej
www.lazar.of.pl
www.lazar.net.pl

Grzegorz
Grzegorz z Wrocławia
Śląskie Towarzystwo Genealogiczne [102/2001]
Kaliskie Towarzystwo Genealogiczne [ 16/2010]
http://genealodzy.wroclaw.pl/
http://gento.wroclaw.pl/
markeey

Post autor: markeey »

Dziekuje za odpowiedz:) Spokojnych Swiat.
EwaMolly

Sympatyk
Adept

Post autor: EwaMolly »

Dzień dobry,

Czy ktoś z Państwie wie, czy podany wyżej adres email do Pana Andrzeja Wociala jest nadal aktualny? Może ma on jakąś stronę internetową, na która nie udało mi się trafić przez poczciwego wujka google?

Edit: Mail jest jak najbardziej poprawny, a Pan Andrzej jest niesamowicie pomocnym i miłym człowiekiem.
Ewa

Poszukuje nazwisk: Sudwoj, Rębosz. Wszelkie informacje o Chromińskich z okolic Warszawy również mile widziane.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”