Witam!
Dysponuję spisem mieszkańców Oleśnicy (Oels) na Dolnym Sląsku z przełomu 1935/36 - z podaniem statusu zawodowego oraz adresu zamieszkania.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany krewnymi oleśnickimi z tego okresu - mogę sprawdzic i podać ówczesny adres.
Pozdrawiam
Wojtek
Spis mieszkańców Olesnicy (Oels) z 1935/36
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Wciórka_Wojciech
- Kaczmarek_Aneta

Bibliografia Oleśnicy:
http://www.olesnica.nienaltowski.net/BI ... snicka.htm
http://www.olesnica.nienaltowski.net/BI ... snicka.htm
-
Wciórka_Wojciech
OK!
Kilka pozycji z tych wymienionych wymaga wiele wysiłku aby do nich dotrzeć.
Tak sie składa,że interesuję sie Oleśnicą i Ziemią Oleśnicką - częśc z tych pozycji mam u siebie.
Nie wiedziałem,ze temat jest znany. Przepraszam zatem za wprowadzenie nowego wątku.
Pozdrawiam
Wojtek
Kilka pozycji z tych wymienionych wymaga wiele wysiłku aby do nich dotrzeć.
Tak sie składa,że interesuję sie Oleśnicą i Ziemią Oleśnicką - częśc z tych pozycji mam u siebie.
Nie wiedziałem,ze temat jest znany. Przepraszam zatem za wprowadzenie nowego wątku.
Pozdrawiam
Wojtek
Witaj Wojtku.
Uprzejmie prosze o sprawdzenie nastepujacych nazwisk:
Kryciński
Otton
Szolc
Szulc (te ostatnie dwa nazwiska naleza do dwoch zupelnie nie spokrewnionych ze soba rodzin)
Najprawdopodobniej w tym okresie przebywali w okolicach Chorzowa, ale nie moge przegapic tak serdecznie oferowanej pomocy. Z gory bardzo dziekuje za sprawdzenie.
Pozdrawiam serdecznie,
Jana
Kryciński
Otton
Szolc
Szulc (te ostatnie dwa nazwiska naleza do dwoch zupelnie nie spokrewnionych ze soba rodzin)
Najprawdopodobniej w tym okresie przebywali w okolicach Chorzowa, ale nie moge przegapic tak serdecznie oferowanej pomocy. Z gory bardzo dziekuje za sprawdzenie.
Pozdrawiam serdecznie,
Jana
- Kaczmarek_Aneta

Panie Wojtku!
ależ proszę potraktować mój post jako uzupełnienie Pańskiego. Temat wcale nie jest znany, a że przypadkiem trafiłam na bibliografię Oleśnicy, postanowiłam ją dodać do tematycznie powiązanego wątku.
Pozdrawiam serdecznie !
Aneta
ależ proszę potraktować mój post jako uzupełnienie Pańskiego. Temat wcale nie jest znany, a że przypadkiem trafiłam na bibliografię Oleśnicy, postanowiłam ją dodać do tematycznie powiązanego wątku.
Pozdrawiam serdecznie !
Aneta
-
Wciórka_Wojciech
Re: Spis mieszkańców Olesnicy (Oels) z 1935/36
Witaj Jana!janat pisze:Witaj Wojtku.
Kryciński
Otton
Szolc
Pozdrawiam serdecznie,
Jana
Nazwisko Kryciński nie występuje - najbliższe to Krutsch , Kretzig i Kritzke.
Nazwisko Otton nie występuje - najbliżesz Otto Karl, Oswald i Richard
Nazwisko Szolc nie występuje - ale jest cala strona z nazwiskiem Scholz
Podobnie jest z nazwiskiem Szulc - nie występuje ale jest wiele osób o nazwisku Schulz i Schulze.
Pozdrawiam
Wojtek