Witam,
Jesten istorikem rossijskim Vitaliejm Semionovym. (strona internetowa russianmemory.ru) Jestem bardzo zainteresowany w tej sprawie. Kiedy Kresy były pod polskim panowaniem, były ekshumowane groby rosyjskich, austro-węgierskich, niemieckich, polskich żołnierzy z I wojny światowej. Pracowała specjalnej komisjia do ekshumacji.
Czy jest jaka książka, czy katalog grobow żolnierzskich na Kresach na god 1939, cze takoj ksiąszki nie bylo, to gdzie moge byt informacija o prace toj komissii - w Archiwum Akt Nowych, czy w Archiwum Wojskowom Polski?
Pozdrawiam
Vitaly
Cmentarze z Lat I Wojny Światowej na Kresach
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- ouranopolis

Cmentarze z Lat I Wojny Światowej na Kresach
Witam
Myślę,że móglby Pan zasięgnąć informacji w Centralnej Bibliotece Wojskowej w Warszawie.
C.B.W. ma w swej strukturze Osrodek Informacji Naukowej , którego pracownicy mogą być dobrymi partnerami do dyskusji na interesujący Pana temat.
Pozdrawiam
Zygmunt Borowy
Myślę,że móglby Pan zasięgnąć informacji w Centralnej Bibliotece Wojskowej w Warszawie.
C.B.W. ma w swej strukturze Osrodek Informacji Naukowej , którego pracownicy mogą być dobrymi partnerami do dyskusji na interesujący Pana temat.
Pozdrawiam
Zygmunt Borowy
- ouranopolis

-
mmaziarski