weterynarze lubelszczyzny
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Sylwia_Socha

witam
poszukuję wykazów weterynarzy świadczących swoje usługi w Lublinie i okolicznych miejscowościach na przełomie XIX i XX wieku
będę wdzięczna za wszelkie informacje
pozdrawiam
sylwia
poszukuję wykazów weterynarzy świadczących swoje usługi w Lublinie i okolicznych miejscowościach na przełomie XIX i XX wieku
pozdrawiam
sylwia
-
andrzejkapron

trzeba sprawdzić "Kalendarze Lubelskie" i "Pamjatnaja kniżka Lublinskoj gubirnii". plus inne kalendarze, niekóre są w cyfrowej np. z 1905. Weterynarzy wykwalifikowanych zbyt wielu nie było.
Andrzej
Andrzej
proponuję spróbować tej wyszukiwarki
http://genealogyindexer.org/
znalazłem taki link może są i inne z ksiąg adresowych
http://genealogyindexer.org/frame/d180/40/d
marek
http://genealogyindexer.org/
znalazłem taki link może są i inne z ksiąg adresowych
http://genealogyindexer.org/frame/d180/40/d
marek
-
Sylwia_Socha

Re: weterynarze lubelszczyzny
WitajSylwia_Socha pisze:witam
pozdrawiam
sylwia
Sylwio a jakiego nazwiska szukasz ?
Joanna z d. Sawicka
Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Witam
Ja również poszukuję przodka weterynarza z lubelszczyzny. Przejrzałam podane adresy ale jakoś nie mogę go odnaleźć w wyszukiwarce. Mam prośbę o sprawdzenie osoby: Kazimierz Mazurkiewicz
Dziękuję za poświęcony mi czas
Pozdrawiam
Jola
Ja również poszukuję przodka weterynarza z lubelszczyzny. Przejrzałam podane adresy ale jakoś nie mogę go odnaleźć w wyszukiwarce. Mam prośbę o sprawdzenie osoby: Kazimierz Mazurkiewicz
Dziękuję za poświęcony mi czas
Pozdrawiam
Jola
-
Sylwia_Socha

Poszukuję ojca mojego pradziadka - Andrzeja Mendykowskiego, który był albo weterynarzem albo pomocnikiem weterynarza w Lublinie. Mój pradziadek urodził się w 1900 roku i jego ojciec jeszcze wtedy żył. Potem oboje z żoną Katarzyną z domu Radziszewską zmarli szybko jedno po drugim a ich czwórka dzieci: Konstanty, Feliks, Julia i dwie nieznane mi z imienia córki, zostały oddana na wychowanie do różnych osób.
sylwia
sylwia
Niestety Sylwio nie pomogę;Sylwia_Socha pisze:Poszukuję ojca mojego pradziadka - Andrzeja Mendykowskiego, który był albo weterynarzem albo pomocnikiem weterynarza w Lublinie. Mój pradziadek urodził się w 1900 roku i jego ojciec jeszcze wtedy żył. Potem oboje z żoną Katarzyną z domu Radziszewską zmarli szybko jedno po drugim a ich czwórka dzieci: Konstanty, Feliks, Julia i dwie nieznane mi z imienia córki, zostały oddana na wychowanie do różnych osób.
sylwia
najpóźniejsza księga, którą posiadam jest z 1909 roku a wtedy Twój pradziad miał tylko 9 lat.
Joanna z d. Sawicka
Witam. A może są tam Cetnerscy, lub Wrońscy? Szukam prapradziadków
Pozdrawiam
Danuta
Pozdrawiam
Danuta
Pozdrowienia
Danuta
Pilnie poszukuję aktu ślubu Józefa Kwiatkowskiego (1829/32-1884)z Anielą Wrońską(1823-1905) oraz ich aktów urodzenia.
Danuta
Pilnie poszukuję aktu ślubu Józefa Kwiatkowskiego (1829/32-1884)z Anielą Wrońską(1823-1905) oraz ich aktów urodzenia.
Witaj...dede43 pisze:Witam. A może są tam Cetnerscy, lub Wrońscy? Szukam prapradziadków
Pozdrawiam
Danuta
Danusiu...przepraszam ale to nie jest temat : mam spis....
Joanna z d. Sawicka
To ja przepraszam Joanno. Ciągle coś przekręcam, ale mój staz jeszcze krótki
Pozdrawiam
Danuta
Pozdrawiam
Danuta
Pozdrowienia
Danuta
Danuta
Nie ma za co przepraszać.dede43 pisze:To ja przepraszam Joanno. Ciągle coś przekręcam, ale mój staz jeszcze krótki
Pozdrawiam
Danuta
Danusiu powinnaś poszukać rozdziału : mam wykaz - wybrać interesujący Ciebie temat i wpisać poszukiwane nazwisko; na pewno szybciutko otrzymasz odpowiedż...
ewentualnie założyć swój temat w: Poszukuję i napisać kogo szukasz, z jakiego rejonu/miejscowości itd.
Joanna z d. Sawicka