Nazwisko: Bartosik
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=45860&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Moja praparbabka Balbina Baraniecka, z domu Bartosik, ur 23 mrt 1889, zm 13 apr 1978, pochowana w Turku. Maz Wladyslaw Baraniecki zm. 17 mei 1931, pochowany w Turku. Corka Irena zd Baraniecka, ur 2 okt 1920, zm 26 jan 1992, pochowana w Turku. Maz Ireny, Boleslaw Pietrucha.
Poszukuje przodkow praprababki Balbiny Baranieckiej (z domu Bartosik).
Pozdrawiam,
Nicole
Poszukuje przodkow praprababki Balbiny Baranieckiej (z domu Bartosik).
Pozdrawiam,
Nicole
Ostatnio zmieniony ndz 16 paź 2022, 19:14 przez nmensink, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 5 times
Re: Nazwisko: Bartosik
Władysław Baraniecki nie mógł urodzić się w 1931 jeśli ich córka Irena urodziła się w 1920nmensink pisze:Moja prababka Balbina Baraniecka, z domu Bartosik, ur 23 mrt 1889, zm 13 apr 1978, pochowana w Turku. Maz Wladyslaw Baraniecki ur. 17 mei 1931, pochowany w Turku. Corka Irena zd Baraniecka, ur 2 okt 1920, zm 26 jan 1992, pochowana w Turku. Maz Ireny, Boleslaw Pietrucha.
Poszukuje przodkow prababki Balbiny Baranieckiej (z domu Bartosik).
Pozdrawiam,
Nicole
Racja, Wladyslaw zmarl 17 maja 1931, a nie urodzil sie wtedy. Dziekuje za zwrocenie uwagi.Arek_Bereza pisze:Władysław Baraniecki nie mógł urodzić się w 1931 jeśli ich córka Irena urodziła się w 1920nmensink pisze:Moja prababka Balbina Baraniecka, z domu Bartosik, ur 23 mrt 1889, zm 13 apr 1978, pochowana w Turku. Maz Wladyslaw Baraniecki ur. 17 mei 1931, pochowany w Turku. Corka Irena zd Baraniecka, ur 2 okt 1920, zm 26 jan 1992, pochowana w Turku. Maz Ireny, Boleslaw Pietrucha.
Poszukuje przodkow prababki Balbiny Baranieckiej (z domu Bartosik).
Pozdrawiam,
Nicole
Pozdrawiam,
Nicole
-
Arek_Bereza

to kiedy i gdzie się urodził ?
Najlepiej byłoby zacząć od uzyskania odpisów ich aktów zgonów z miejscowego urzędu stanu cywilnego
Najlepiej byłoby zacząć od uzyskania odpisów ich aktów zgonów z miejscowego urzędu stanu cywilnego
-
Arek_Bereza

drogą internetową możesz spróbować wysłać mail do AP Pozńań oddział Konin z prośbą o skan aktu urodzenia Balbiny Bartosik, podać datę urodzenia i zaryzykować, że to było w Turku, bo to prawda, że oba nazwiska licznie w Turku występują. Z USC też możesz korespondować via email. AZ Władysława Ci nie odmówią, jest starszy niż 80 lat, odpis możesz zamówić w USC Turek, skoro wiesz, że tam zmarł
Dziekuje za podpowiedz.
Wladyslawa nie potrzebuje. Mam wszystkich przodkow ktorych szukalam. Ale zadnych Balbiny.
Wladyslawa nie potrzebuje. Mam wszystkich przodkow ktorych szukalam. Ale zadnych Balbiny.
-
Arek_Bereza

Ale nie pomyślałaś, że my potrzebujemy Władysława żeby znaleźć Balbinę ? 
Kiedy i gdzie urodził się Władysław ?
Kiedy i gdzie urodził się Władysław ?
Mam wszystkich przodkow Wladyslawa w linii prostej. Sa to informacje z drzew innych osob. Nie dysponuje dokumentami i nie mam mozliwosci. Jedynie wyslanie emaila jak zaproponowales.
Wladyslaw urodzil sie na 99% w Turku okolo 1880-1890roku.
Wladyslaw urodzil sie na 99% w Turku okolo 1880-1890roku.
Ostatnio zmieniony ndz 16 paź 2022, 20:06 przez nmensink, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Arek_Bereza

Czyli nie masz nawet daty urodzenia Władysława i wierzysz w to co ludzie wypisują na myheritage ?
powodzenia
powodzenia
Ja wiem wiele od mojej babci. Rowniez mam potwiedzone wiele info np z cmenatarzy… jesli chodzi o Wladyslawa. Wiem ze info ktore mam o nim sa wiarygodne.