Poszukuję:Bazylczyk, Bąk,Magda,Jaszkiewicz,Jacewicz,Szyłko,

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Szyłko_Barbara

Sympatyk

Poszukuję:Bazylczyk, Bąk,Magda,Jaszkiewicz,Jacewicz,Szyłko,

Post autor: Szyłko_Barbara »

Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących nazwiska Bąk,Bazylczyk, Jacewicz, Jaszkiewicz, Magda, Nowogrodzki, Szyłko.

Pozdrawiam Barbara
Awatar użytkownika
joanna23

Sympatyk

Post autor: joanna23 »

Nowogorodzkij Jakub syn Dawida - korespondent z tego co rozumiem artystycznej gazety wydawanej w Białymstoku - Księga / Kalendarz B-stoku rok 1913
Joanna z d. Sawicka

Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
Awatar użytkownika
joanna23

Sympatyk

Post autor: joanna23 »

Basiu a interesuje Cię Jacewicz Aleksander syn Bolesława ?
Joanna z d. Sawicka

Poszukuję : Abramowicz, Grygorczuk, Jaroccy, Sawiccy
juras

Sympatyk

Post autor: juras »

Witaj Basiu.Czy np.Bąk Tomasz ur.22-09-1910 w Śmigiel Cię interesuje.Pozdrawiam juras
Szyłko_Barbara

Sympatyk

Witaj Joasiu, powiem Ci szczerze że dopiero zaczynam zagłębiać się w tematykę genealogii mojej rodziny. Więć zacznę od początku co wiem. Leokadia Jacewicz była żoną Bolesława Szyłko. zmarła w czasie porodu. Nie wiem kim byli jej rodzice. Wszyscy pochochodzili ze wsi Wężowszczyzna i Wojejkowce (Białoruś, Lida). A co do Nowogrodzkich to matka mojej babci miała na nazwisko panieńskie Nowogrodzka Stanisława i to też tylko tyle wiem. Przepraszam że tak napisałam bez ładu i składu ale jeszcze śpie :) Pozdrawiam Basia
Szyłko_Barbara

Sympatyk

Hej Juras Interesują mnie Bąki z okolic podkarpacia a dokładnie wsie Hadykówka, Cmolas. Pozdrawiam serdecznie
Doboro

Post autor: Doboro »

Witaj, ja również poszukuję osób noszących nazwisko JACEWICZ. To nazwisko moich pradziadków od strony ojca. Kazimierz Jacewicz (prawdopodobnie urodzony 1896 lub 1900 - niestety brak na razie spójnych danych) urodził w Starych Trokach na Litwie. Pradziadek Jacewicz ożenił się z Marianną Trzcińską. Mieli dzieci Wiesławę i Ryszarda. Wiesława - to moja babcia. Niestety nikt w rodzinie za bardzo nie interesował się losami przodków i mam mało informacji.
Pradziadek miał podobno braci. Po wojnie nie wrócił do Polski i osiedlił się w Danii. W trakcie wojny był w obozach jenieckich.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”