Poszukuję:Bazylczyk, Bąk,Magda,Jaszkiewicz,Jacewicz,Szyłko,
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Szyłko_Barbara

Poszukuję:Bazylczyk, Bąk,Magda,Jaszkiewicz,Jacewicz,Szyłko,
Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących nazwiska Bąk,Bazylczyk, Jacewicz, Jaszkiewicz, Magda, Nowogrodzki, Szyłko.
Pozdrawiam Barbara
Pozdrawiam Barbara
-
Szyłko_Barbara

Witaj Joasiu, powiem Ci szczerze że dopiero zaczynam zagłębiać się w tematykę genealogii mojej rodziny. Więć zacznę od początku co wiem. Leokadia Jacewicz była żoną Bolesława Szyłko. zmarła w czasie porodu. Nie wiem kim byli jej rodzice. Wszyscy pochochodzili ze wsi Wężowszczyzna i Wojejkowce (Białoruś, Lida). A co do Nowogrodzkich to matka mojej babci miała na nazwisko panieńskie Nowogrodzka Stanisława i to też tylko tyle wiem. Przepraszam że tak napisałam bez ładu i składu ale jeszcze śpie
Pozdrawiam Basia
-
Szyłko_Barbara

Witaj, ja również poszukuję osób noszących nazwisko JACEWICZ. To nazwisko moich pradziadków od strony ojca. Kazimierz Jacewicz (prawdopodobnie urodzony 1896 lub 1900 - niestety brak na razie spójnych danych) urodził w Starych Trokach na Litwie. Pradziadek Jacewicz ożenił się z Marianną Trzcińską. Mieli dzieci Wiesławę i Ryszarda. Wiesława - to moja babcia. Niestety nikt w rodzinie za bardzo nie interesował się losami przodków i mam mało informacji.
Pradziadek miał podobno braci. Po wojnie nie wrócił do Polski i osiedlił się w Danii. W trakcie wojny był w obozach jenieckich.
Pozdrawiam
Pradziadek miał podobno braci. Po wojnie nie wrócił do Polski i osiedlił się w Danii. W trakcie wojny był w obozach jenieckich.
Pozdrawiam