Witam
Mam prośbę do bardziej wprawionych niż ja sam
Nie bardzo wiem jak odczytać nazwę miejscowości i gdzie się znajduje. Jest to o tyle istotne że"gonię za króliczkiem" jakim byli przodkowie babci ojczystej których ród [Żebrowskich] był bardzo rozrodzony. Wiem że mieli ziemię w różnych miejscowościach zanim na dobre [moi Żebrowscy] osiedli w Grabowie (dawniej Grabowo-Tryłogi), parafii Krasnosielc.
Podejrzenia padają na Pienice, Białobrzegi (które?) a teraz to !
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/Im5 ... directlink
Jaka to miejscowość i gdzie jest ?
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Mierzejewski

- Kontakt:
Jaka to miejscowość i gdzie jest ?
Dzień dobry Panie Zbyszku!
Odczytuję Wierzchlas.Proszę sprawdzić w Słowniku Geograficznym Królestwa Polskiego i innych krajów słowiańskich .Ta miejscowość występuje tam wielokrotnie.
Pozdrowienia,Ewa
Odczytuję Wierzchlas.Proszę sprawdzić w Słowniku Geograficznym Królestwa Polskiego i innych krajów słowiańskich .Ta miejscowość występuje tam wielokrotnie.
Pozdrowienia,Ewa
- Mierzejewski

- Kontakt:
Re: Jaka to miejscowość i gdzie jest ?
Dziękuję Ewoewa_os pisze: "...Odczytuję Wierzchlas.Proszę sprawdzić w Słowniku Geograficznym Królestwa Polskiego i innych krajów słowiańskich .Ta miejscowość występuje tam wielokrotnie...
ale tak jak jest tam napisane powinna ona znajdować się w okolicach Ostrołęki. Niestety przy pomocy Google Maps nie znajduję tej miejscowości w tamtych stronach. Czy ktoś mógłby mi bliżej określić lokalizację na mapie ?
- Mierzejewski

- Kontakt:
Re: Jaka to miejscowość i gdzie jest ?
Aha
Chyba już jasne. Pani Ewo, dziękuję. Nie mogłem odnaleźć tego na mapie bo miejscowość posiada przedrostek Żebry-Wierzchlas.
Zagadka na 99% rozwiązana, teraz pozostaje się upewnić czy to aby na pewno moi Żebrowscy
Chyba już jasne. Pani Ewo, dziękuję. Nie mogłem odnaleźć tego na mapie bo miejscowość posiada przedrostek Żebry-Wierzchlas.
Zagadka na 99% rozwiązana, teraz pozostaje się upewnić czy to aby na pewno moi Żebrowscy