Szukam osób, które mają takie nazwiska w swoim drzewie.

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

MrTomiQ

Nieaktywny

Post autor: MrTomiQ »

Dzień Dobry

Jeśli ktoś nie chcę udostępniać takich informacji to prosiłbym o wiadomość prywatną.

Dróżdż- Ożarowice
Musiał – Ogrodzieniec/Myszkowice
Łaganowski- Przybysławice/Szreniawa/Ogrodzieniec
Pitas- Ożarowice/Niegowonice/Grabowa

Pozdrawiam
Tomasz
Ostatnio zmieniony sob 27 lip 2024, 15:17 przez MrTomiQ, łącznie zmieniany 1 raz.
MichałMakuch

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 4 times

Post autor: MichałMakuch »

w moim drzewie:
Lubas Piotr, Lubas Katarzyna z d. Lubrzyńska, małżeństwo 22 sty 1799 Sączów, córka:
Katarzyna Lubas ur. ok. 1813 Ożarowice, małżeństwo 4 lut 1833 z Janem Kubicą
Nie mam wiele informacji o tej gałęzi bo akta tylko na parafii i jest do nich utrudniony dostęp. Moi przodkowie ouścili paraf. Sączów ok. 1878 r.

Interesujące jest dla mnie nazwisko Langner. W moim drzewie osoby o tym nazwisku to osoby trudniące się młynarstwem oraz kowalstwem. Na przełomie XVIII i XIX wyznania ewangelickiego, następnie rzymskokatolickiego. Zapewne przybyli z terenów Górnego Śląska (tropy z XVIII w. prowadzą do Kluczborka)
Nazwisko Langner występuje też w moim drzewie ale z okolic woj. łódzkiego: Siemkowic, Pajęczna, Rząśni, a od 1873 r. Sulmierzyc,
Pozdrawiam, Michał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”