Teofil Szretter 1801 z Jelna, Lida, Nowogródek, Polska

General discussion about genealogy (po angielsku); Diskussion über Genealogie (po niemiecku);
Parlons généalogie (po francusku); Дискуссии о генеалогии (po rosyjsku)

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
genemk

Sympatyk

Post autor: genemk »

Witam,
Poszukuję metryki urodzenia Teofila SZRETTERA urodzonego w lutym 1801 roku w Jelnej ( 1801 z Jelna, Lida, Nowogródek, Polska ).Data wymieniona w akcie małżeństwa we Francji.

Był synem Teodora SZRETTERA i Karoliny DONAT. Przybył do Francji ze statusem uchodźcy politycznego po wydarzeniach, które zmusiły go do emigracji.

Kto byłby na tyle uprzejmy, żeby pomóc mi znaleźć ten akt urodzenia z lutego 1801 roku? bo nie mogę go znaleźć w internecie.

Wszystkie moje podziękowania i całe moje współczucie za twoją pomoc.
Proszę wybaczyć błędy w języku polskim, ponieważ nie znam polskiego i używam translatora google do tłumaczenia.
Z uszanowaniem,Michel KOWALSKI CHRISTEN - Francja -
Wladzislaw

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Wladzislaw »

W powiacie Lidzkim w koncu 18 w. mieszkali Teodor, Jakub i Boguslaw Schretterowie, synowie Ludwika, porucznika wojsk WKL. Oni w czasie wywodow pokazywali, ze z jednego rodu z temi, ktore miali indygienat 1685 i otrzymali tytul baronowski 1700 Krolestwa Wegrow. Miali zaswiadczenie wspolnego pochodzenia, siebie nie tytulowali, tylko powiadali ze ma wspolne pochodzenie i herb.
Związek Szlachty Białoruskiej. Forum Szlachecki: http://www.nobility.by/forum/
ODPOWIEDZ

Wróć do „General Discussion ( English, German, French, Russian .. inne )”