Markiewicz z Trębek i okolic

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

JustynaM

Markiewicz z Trębek i okolic

Post autor: JustynaM »

Witam,
Poszukuję krewnych. Jeśli ktoś posiada w swoim drzewie :
Władysława Markiewicza ur. 20.09.1844 , Rocha Markiewicza ur. 19.04.1809,Franciszka Markiewicza 1780 urodzeni w Józefkowie parafia Trębki. Są to moi przodkowie po mieczu.
Chętnie podzielę sie moimi znaleziskami.
Pozdarwiam.
Awatar użytkownika
Pobłocka_Elżbieta

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 16 times

Post autor: Pobłocka_Elżbieta »

Możesz napisać :
Roch Markiewicz 1809-1856 rodz.Franciszek Markiewicz,Tekla Jaczyńska ,żona Anastazja Sosnowska
drzewo Matwiejew-Nowak
do Grażyny ,możesz wysłać wiadomośc-po zalogowaniu
https://www.familysearch.org/ark:/61903/2:2:QKVS-72X
Pozdrawiam
Ela
nowak

Sympatyk
Legenda

Post autor: nowak »

Witam, tak Franciszek Markiewicz i Tekla Jaczyńska to moi 4xpradziadkowie moja linia po ich synu Pawle. Pozdrawiam Grażyna Nowak
Janiszewska_Janka

Sympatyk
Adept
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Janiszewska_Janka »

Dzień dobry,

W parafii Trębki są powiązania rodzinne między kilkoma rodzinami i ja także mam powiązania rodzinne z rodziną Sosnowskich z Trębek. Pierwsza żona mojego prapradziadka Jakuba Lachowicza, młynarza pochodzącego z tej parafii nazywała się Zuzanna Sosnowska i była rodzoną siostrą Anastazji Sosnowskiej, a zmarła w Ruszkowie par. Solec k/Gostynina w dniu 09.05.1839 r. miała lat 34 i pozostawiła córkę Katarzynę, która wychowywała w parafii Żychlin mego pradziadka Józefa Lachowicza, gdy zmarła jego matka Salomea z Miklaszewskich, a ojciec ożenił się po raz trzeci. Niestety nie mam tego aktu ślubu z 1832 r Jakuba Lachowicza i Zuzanny Sosnowskiej.
Także rodzina Kwiatulskich była powiązana z moimi Lachowiczami.

Pozdrawiam serdecznie
Janka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”