nazwisko OROŃ lub ORUŃ

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

adaskoron

nazwisko OROŃ lub ORUŃ

Post autor: adaskoron »

witam!nazywam się Adam Oroń i od pewnego czasu zajmnuje się genealogią mojej rodziny.Oroniowie zawsze związani byli z woj. Lubelskim a ścislej z Kazimierzem Dolnym.Badając księgi parafialne w kazimierskim kosciele dowiedziałem się,że mój prapradziadek Ludwik Oroń (1854-1916) zmienił nazwisko,urodził sie wlaśnie jako ORUŃ i to wprawiło mnie w pewne zakłopotanie :| . słyszałem juz o możliwym węgierskim, rumuńskim, francuskim pochodzeniu nazwiska jednak w dalszym ciągu wiem niewiele.Byłbym wdzieczny gdyby ktoś mógł mi jakos pomóc. pozdrawiam:)
Christian_Orpel

Sympatyk
Kontakt:

nazwisko OROŃ lub ORUŃ

Post autor: Christian_Orpel »

O etymologii nazwiska w forumie " Pochodzenie nazwiska" .

Serdecznie pozdrawiam
adaskoron

nazwisko OROŃ lub ORUŃ

hm,trochę zle się wyrazilem,wlasciwie to chodzi mi nie tylko o pochodzenie nazwiska,ale zebranie możliwie największej ilosci informacji, kontaktów i td.Poza woj.Lubelskim nazwisko Oroń występuje bardzo rzadko, natomiast odnalezienie Oruniów prawie niemożliwe,ehh
Awatar użytkownika
tomaszi

Nieaktywny
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: tomaszi »

Nazwisko Oroń występuje wśród moich radomskich krewnych.

Tomasz M.Dąbrowski
www.dabrowski.esimple.pl
adaskoron

konkretniej, z nazwiskiem Oroń,przedstawia się to tak:Wa:11, Ch:2, Gd:34, JG:9, Ka:16, Ki:5, Kr:3, Lu:206, Łd:12, Ol:6, Pl:5, Pr:5, Ra:5, Sd:1, Sr:3, Sk:7, Sł:3, Sz:4, Tb:1, Wb:8, Wr:10, ZG:10, wsumie 366
Oruń:Wa:2, ZG:2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”