Firosz
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Firosz
Witam. Poszukuje informacji o Szczepanie Firosz i jego synu Janie. Zona Szczepana to Franciszka z domu Barylo. Jan ozenil sie z Marianna Krasowska w 1829r w Modliborzycach (woj. lubelskie).
- Krystyna.waw

Niestety nie mam aktu slubu. Ostatnia informacja jaka znalazlam to slub w Modliborzycach, ale nie ma tam zalaczonego aktu. Sa tylko imiona rodzicow.
Mam 'mlodsze' pokolenia Jana, ale nie moge znalezc zadnych wiecej informacji o nim samym i o 'starszych' pokoleniach.
Jan mieszkal w Modliborzycach bo jego dzieci sie tam urodzily. Nie wiem czy on tez sie tam urodzil czy przybyl z innej miejscowosci. Wlasnie to chcialabym ustalic.
Mam 'mlodsze' pokolenia Jana, ale nie moge znalezc zadnych wiecej informacji o nim samym i o 'starszych' pokoleniach.
Jan mieszkal w Modliborzycach bo jego dzieci sie tam urodzily. Nie wiem czy on tez sie tam urodzil czy przybyl z innej miejscowosci. Wlasnie to chcialabym ustalic.
- Krystyna.waw

Na samych indeksach polegasz? Słabe to.Agata1985 pisze:nie ma tam zalaczonego aktu
Ustal, gdzie są dokumenty
Tutaj?
https://bc.bdsandomierz.pl/dlibra/publi ... ge=pl#info
Jak nie, to warto też spytać na forum lubelskich genealogów, może ktoś cię pokieruje
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.