Nazwisko: Wasilewski
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=9438&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
wasilewski
Witam,
moja 3xprababka Marianna Jakubik była z domu Wasilewska (1832-1897). Jej rodzicami byli Tomasz Wasilewski (1800-1855) s. Balcera i Heleny z Trzebińskich, natomiast matką była Katarzyna z domu Zwierzyńska. Wasilewscy pochodzili z par. Drzewica (XVIII /XIX wiek)
Pozdrawiam
Dominik
moja 3xprababka Marianna Jakubik była z domu Wasilewska (1832-1897). Jej rodzicami byli Tomasz Wasilewski (1800-1855) s. Balcera i Heleny z Trzebińskich, natomiast matką była Katarzyna z domu Zwierzyńska. Wasilewscy pochodzili z par. Drzewica (XVIII /XIX wiek)
Pozdrawiam
Dominik
Indeksuję parafię św.Andrzeja lata 1829-1840 i tam występuje nazwisko Wasilewski.Gdyby Cię coś interesowało daj znać.
Danka Lenart Wasilewska
Danka Lenart Wasilewska
czy znacie coś więcej o nazwisku Kołcz? Odkąd i jak? Z czego?
-
zlota_wilczyca

mam znajomego o nazwisku Wasilewski i wiem, że z pochodzenia jest Łotyszem, niestety więcej informacji nie posiadam
mój dziadek nazywał się Henryk Wasilewski (pilot), zginął 1.08.1967 r. w Austrii w wypadku lotniczym, syn Marii i Mariana (zginął w KL Mathausen Gisen); miał 33 lat; zostawił żonę (Izabelę Wasilewską z domu Czapla) i trójkę dzieci - Gerarda, Ewę i Grzegorza; jakby ktoś miał jakiekolwiek informację na temat dziadków i dalszej rodziny byłabym wdzięczna za pomoc;
pozdrawiam

pozdrawiam
Poszukuję informacji o rodzinie Wasilewskich z Żarnowa pow Augustów
To zdaje się popularne nazwisko. Mój praXdziadek to Jan Wasilewski syn Stefana Wasilewskiego. Jan był związany z dworem w Lutomiersku jako kucharz, magazynier etc., jego ojca Stefana wyśledziłam jako poczmistrza we Włodawie. Wiem, że Jan miał brata Michała. Więcej nie wiem (na razie).
Magda
Magda