Wykazy osób z akt parafialnych diecezji pińskiej do 1947 rok
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
orzech_101

Dzień dobry,orzech_101 pisze:Dzień dobry,
Poproszę o nazwisko Orzeszko, parafia Kobryń, parafia wojskowa Kobryń oraz parafia Kosowo.
Z góry dziękuje i pozdrawiam,
Maciej
brak nazwiska Orzeszko w obu par. kobryńskich. Z Kosowa jest tylko spis ludności z lat 1804 i 1805, stan parafii 1817, stan ludności 1818. Czy wie Pan może, jaką miejscowość zamieszkiwali Orzeszkowie?
pozdrawiam
Aneta
-
orzech_101

Dzień dobry
Pozdrawiam,
Maciej
Patrzę na mapę i bardziej chyba pasowałby Drohiczyn i Janów, ale ich nie ma w spisie.aka83 pisze: brak nazwiska Orzeszko w obu par. kobryńskich.
Tu jest ciężka sprawa, ale w grę wchodzi Mereczowszczyzna (byli skoligaceni z Kościuszkami), Raczkiewicze i Dubitawa.aka83 pisze: Z Kosowa jest tylko spis ludności z lat 1804 i 1805, stan parafii 1817, stan ludności 1818. Czy wie Pan może, jaką miejscowość zamieszkiwali Orzeszkowie?
Pozdrawiam,
Maciej
Z podanych miejscowości odnalazłam w spisie jedynie Mereczowszczyzna - tam brak Orzeszko. Napiszę do Pana wiadomość prywatnąorzech_101 pisze:Dzień dobry
Patrzę na mapę i bardziej chyba pasowałby Drohiczyn i Janów, ale ich nie ma w spisie.aka83 pisze: brak nazwiska Orzeszko w obu par. kobryńskich.
Tu jest ciężka sprawa, ale w grę wchodzi Mereczowszczyzna (byli skoligaceni z Kościuszkami), Raczkiewicze i Dubitawa.aka83 pisze: Z Kosowa jest tylko spis ludności z lat 1804 i 1805, stan parafii 1817, stan ludności 1818. Czy wie Pan może, jaką miejscowość zamieszkiwali Orzeszkowie?
Pozdrawiam,
Maciej
pozdrawiam
Aneta
-
sylwiapszczola
- dorocik133

- dorocik133

Metryki są uporządkowane wg konkretnych parafii. Bez podania parafii nie jestem w stanie przejrzeć kilku tysięcy stron w poszukiwaniu nazwisk.dorocik133 pisze:Niestety nie znam, ale mieszkali na ulicy Kolejowejaka83 pisze:Proszę o doprecyzowanie parafii!dorocik133 pisze:Witam!
Czy jest możliwość sprawdzenia nazwiska NIEDŹWIECKA ANNA, ale chodzi mi o adnotację o bierzmowaniu. Zależy mi szczególnie na imieniu
Aneta
- dorocik133

Proszę o doprecyzowanie parafii![/quote]
Niestety nie znam, ale mieszkali na ulicy Kolejowej[/quote]
Metryki są uporządkowane wg konkretnych parafii. Bez podania parafii nie jestem w stanie przejrzeć kilku tysięcy stron w poszukiwaniu nazwisk.[/quote]
Dzięki za dobre chęci, ale niestety parafii nie znam.
Niestety nie znam, ale mieszkali na ulicy Kolejowej[/quote]
Metryki są uporządkowane wg konkretnych parafii. Bez podania parafii nie jestem w stanie przejrzeć kilku tysięcy stron w poszukiwaniu nazwisk.[/quote]
Dzięki za dobre chęci, ale niestety parafii nie znam.
Pozdrawiam
Dorota
Dorota
Niestety nie znam, ale mieszkali na ulicy Kolejowej[/quote]dorocik133 pisze:Proszę o doprecyzowanie parafii!
Dzięki za dobre chęci, ale niestety parafii nie znam.[/quote]
Miejscowości też nie? Dodam, że rzadko się trafiają akta bierzmowania
Aneta