Jakubowski Ludwik, Sokolniki

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

Arcadiom36

Sympatyk

Jakubowski Ludwik, Sokolniki

Post autor: Arcadiom36 »

WItam :)

Mam prośbe z gatunku very trudnych.
Szukam informacji czy idzie gdzieś znalezc informacje o zgonach w rejonie sokolnik w latach 1939-1945. W tych latach zmarł w niewyjasnionych okolicznościach Ludwik Jakubowski urodzony w 1875 roku. Syn Tomasza. Zagadką jest też gdzie został pochowany. Możliwe ze w lesie. o tym wiedział tylko jeden jego syn, który tajemnice zabrał do grobu. Wiąże sie z tym wielka zagadka, ale nie jestem w stanie ustalić co stało się z Ludwikiem.
Będę wdzieczny za każdą pomoc w celu ustalenia, co się z nim stało i gdzie został pochowany.

Pozdrawiam
Arkadiusz M.
Awatar użytkownika
Wiesław_F

Sympatyk
Nowicjusz

MEGA TRUDNE - Ludwik Jakubowski

Post autor: Wiesław_F »

Witam
Może trochę więcej napisz o samym Ludwiku Jakubowskim. Gdzie się urodził i gdzie mieszkał ?
A same Sokolniki to jaki to rejon?
Miejscowości o takiej nazwie dość dużo.

Wiesław_F
Arcadiom36

Sympatyk

MEGA TRUDNE - Ludwik Jakubowski

Post autor: Arcadiom36 »

Sokolniki niedaleko Wrześni w Wielkopolsce. Mój pradziadek a jego syn Wacław tam się urodził więc przypuszczam że to właśnie tam mieszkał. Urodził się prawdopodobnie w Borkowie koło Wrześni. Był trzykrotnie żonaty. ślad się urywa w czasie wojny. Wydaje mi się bardziej pod koniec jej zmarł. Teorii jest kilka. Albo zginął w czasie obławy na bimbrowników, albo od zatrucia. W każdym bądz razie jest to rodzinna zagadka gdzie jedyna osoba która wiedziała coś więcej, zabrała tajemnicę do grobu.

Arek M.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”