Witam,
Poszukuję informacji na temat mojego pradziadka Stanisława Bracławicz ( syna Jana Bracławicz i Julii Liwosz).
Stanisław urodził się w 1902 roku, podobno w Stryju. Niestety w metrykach nie udało mi sie nic znaleźć.
Pradziadek spoczywa na cmentarzu w Zręcinie.
Jego ojciec Jan ( 1870- 1952 - syn Wojciecha Bracławicz i Anielii Barańskiej) przez jakiś czas mieszkal w Bóbrce. Dom miał spłonąć podczas II wojny światowej.
Matka Stanisława - Julia zmarła na suchoty około roku 1927. Nie wiem kiedy się urodziła, ani czyja była córką. W rodzinie mówi się, iż pochodziła z Chorkówki.
Jan i Julia spoczywają na cmentarzu w Bóbrce. Niestety w księgach metrykalnych można odnaleźć informacje tylko na temat śmierci Jana.
Zarówno Stanisław, jak i jego ojciec Jan mieli pracować w przemyśle naftowym na Ukrainie.
Niestety posiadam również informacji skąd pochodził Wojciech i Aniela.
Bardzo prosze o pomoc.
Rodzina Bracławicz + Liwosz
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra
-
Katarzyna_Sobczak_Lengyel
- Krystyna.waw

- Podziękował: 10 times
- Otrzymał podziękowania: 1 time
Re: Rodzina Bracławicz + Liwosz
Pytałaś o aktu zgonu w gminie (urząd stanu cywilnego)?Katarzyna_Sobczak_Lengyel pisze:Julia zmarła na suchoty około roku 1927. Nie wiem kiedy się urodziła, ani czyja była córką. W rodzinie mówi się, iż pochodziła z Chorkówki.
Jan i Julia spoczywają na cmentarzu w Bóbrce
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
-
Katarzyna_Sobczak_Lengyel
Re: Rodzina Bracławicz + Liwosz
Próbowałam się kontaktować z USC w Chorkówce, niestety bez odpowiedzi. Ze względu, iż nie mieszkam w Polsce na chwilę obecną nie jestem w stanie podjechać tam osobiście.