szukam rodziny Dabrowski z Bogatego , gmina Przasnysz.
Nestorzy rodu: Maria i Franciszek
Mieli 6 dzieci: Jana, Romana, Antoniego, Henryka, Leokadie i Eugenie
Jan sciagnal rodzenstwo do Ameryki, pojechala tez jego matka Maria. nie mam zadnych info o dalszych losach
Jan mial kilkoro dzieci w tym mojego pradziadka Jozefa, Ktory zamieszkal w Pabianiacach, woj lodzkie
wiem ze to malo info ale dopiero zaczynam poszukiwanie
Dąbrowscy z Bogate gm. Przasnysz
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Mierzejewski

- Kontakt:
Dabrowscy z Bogate gm. Przasnysz
Witam Aniu
Nie wiem czy dotarłaś już do tej informacji ale metryki z parafii Bogate są zindeksowane przez AP Pułtusk i można je odnaleźć w wyszukiwarce. http://www.warszawa.ap.gov.pl/intro.html
Oto wynik:
NAZWISKO IMIĘ ROK TYP AKTU NR AKTU UWAGI PARAFIA
Dąbrowski Henryk 1876 u 63 Bogate
Dąbrowski Józef 1827 u 36 Bogate
Dąbrowski Józef 1870 u 64 Bogate
Dąbrowski Józef 1902 u 90 Bogate
Dąbrowski Konstanty 1862 u 19 Bogate
Dąbrowski Konstanty 1865 u 67 Bogate
Dąbrowski Michał Longin 1906 u 106 Bogate
Dąbrowski Stanisław 1886 u 96 Bogate
Dąbrowski Stanisław 1898 u 55 Bogate
Dąbrowski Wacław 1899 u 19 Bogate
Dąbrowski Zygmunt 1901 u 48 Bogate
Dąbrowski Wincenty 1892 u 67 Bogate
Dąbrowski Jan 1824 u 20 Bogate
Ja również swoimi korzeniami sięgam do parafii Bogate poprzez nazwiska: Krupiński, Taborski, Tadaj, Kinas i inne.
Sądzę że nazwisko Dąbrowski gdzieś mi się przewijało jako świadek w aktach metrykalnych, jak coś znajdę dam znać na tym forum.
Nie wiem czy dotarłaś już do tej informacji ale metryki z parafii Bogate są zindeksowane przez AP Pułtusk i można je odnaleźć w wyszukiwarce. http://www.warszawa.ap.gov.pl/intro.html
Oto wynik:
NAZWISKO IMIĘ ROK TYP AKTU NR AKTU UWAGI PARAFIA
Dąbrowski Henryk 1876 u 63 Bogate
Dąbrowski Józef 1827 u 36 Bogate
Dąbrowski Józef 1870 u 64 Bogate
Dąbrowski Józef 1902 u 90 Bogate
Dąbrowski Konstanty 1862 u 19 Bogate
Dąbrowski Konstanty 1865 u 67 Bogate
Dąbrowski Michał Longin 1906 u 106 Bogate
Dąbrowski Stanisław 1886 u 96 Bogate
Dąbrowski Stanisław 1898 u 55 Bogate
Dąbrowski Wacław 1899 u 19 Bogate
Dąbrowski Zygmunt 1901 u 48 Bogate
Dąbrowski Wincenty 1892 u 67 Bogate
Dąbrowski Jan 1824 u 20 Bogate
Ja również swoimi korzeniami sięgam do parafii Bogate poprzez nazwiska: Krupiński, Taborski, Tadaj, Kinas i inne.
Sądzę że nazwisko Dąbrowski gdzieś mi się przewijało jako świadek w aktach metrykalnych, jak coś znajdę dam znać na tym forum.
Witam Zbyszku,
Udalo mi sie dotrzec dopolecanej przez ciebie strony. Poniewaz na stale nie mieszkam w Polsce prawdopodobnie sama osobiscie wybiore sie do Pultuska podczas najblizszego pobytu w kraju.
Dziekuje za pomoc i jakiekolwiek informacje - najtrudniej jest zaczac.
pozdrawiam
Anna
Udalo mi sie dotrzec dopolecanej przez ciebie strony. Poniewaz na stale nie mieszkam w Polsce prawdopodobnie sama osobiscie wybiore sie do Pultuska podczas najblizszego pobytu w kraju.
Dziekuje za pomoc i jakiekolwiek informacje - najtrudniej jest zaczac.
pozdrawiam
Anna
- Mierzejewski

- Kontakt:
Witam ponownie Aniu
Chciałbym Ci podpowiedzieć że to samo albo i więcej znajdziesz w Archiwum Diecezjalnym w Płocku. Wypisz sobie co Cię interesuje i tak przygotowana udaj się do Płocka gdzie możesz sobie nieodpłatnie-samodzielnie zrobić zdjęcia wybranych aktów. [Archiwum Diecezjalne. w Płocku. ul. Abpa A. J. Nowowiejskiego 2. tel. 262 63 34, 262 85 57. pn. – pt. 9.00 - 15.00] Dopiero wówczas pojechałbym do Pułtuska aby ewentualnie uzupełnić źródła i wiedzę.
Pozdrawiam i owocnych poszukiwań
Chciałbym Ci podpowiedzieć że to samo albo i więcej znajdziesz w Archiwum Diecezjalnym w Płocku. Wypisz sobie co Cię interesuje i tak przygotowana udaj się do Płocka gdzie możesz sobie nieodpłatnie-samodzielnie zrobić zdjęcia wybranych aktów. [Archiwum Diecezjalne. w Płocku. ul. Abpa A. J. Nowowiejskiego 2. tel. 262 63 34, 262 85 57. pn. – pt. 9.00 - 15.00] Dopiero wówczas pojechałbym do Pułtuska aby ewentualnie uzupełnić źródła i wiedzę.
Pozdrawiam i owocnych poszukiwań