Krasnodębscy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

EmiliaMalinowska

Krasnodębscy

Post autor: EmiliaMalinowska »

poszukuje osób, które może mają w drzewie Krasnodębskich z Krasnodębów i posiadają jakieś ciekawe informacje, u mnie w linii prostej: Kaziemierz (1763-1837) 1 żona Katarzyna (2 żona Marianna) syn Wawrzyniec ur. 1819 Smuniew parafia Kożuchówek (ogólnie 5 synów z obu małżeństw:Antoni, Wawrzyniec, Mikołaj, Franciszek i Michał) żona Marianna ur. Sosenki parafia Mordy (1817-1892). Moja gałąź przeniosła się do Sosenek parafia Mordy, a póżniej do parafii Skórzec, może ktoś ma coś :)))) (Nazwiska poboczne to Izdebski, Kukawski, Skolimowski i Okniński) Pozdrawiam
stanley1980

Nieaktywny

Krasnodębscy

Post autor: stanley1980 »

Na MyHeritage jest kilka dużych drzew tej rodziny...
EmiliaMalinowska

Krasnodębscy

Post autor: EmiliaMalinowska »

mam dostęp do jednego akurat, ale wiem jednak, że nazwisko to dość licznie występuje w tych regionach i liczę, że ktoś ma i wymieni się ciekawymi informacjami, bo samo drzewo mam dość rozbudowane.
Awatar użytkownika
MonikaS7

Sympatyk
Nowicjusz

Krasnodębscy

Post autor: MonikaS7 »

Dzień dobry,
Krasnodębskich jest faktycznie dużo i są trzy miejscowości o nazwie Krasnodęby: Krasnodęby Kasmy, Rafały i Sypytki.
U mnie Krasnodębscy zaczynają się od Szczepana - wdowca z Kasm, który w 1780 r. ożenił się w Rafałach z Małgorzatą też Krasnodębską. Ich syn Michał ożenił się w 1814 r. (parafia Kożuchówek) z Katarzyną Strus urodzoną w Strusach. Znalazłam czworo ich dzieci, z których moją przodkinią jest Tekla ur. w 1818 r.

Pozdrawiam
Monika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”