Gubernia samarska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Gubernia samarska
Witam .
Proszę o informację czy są dostępne online spisy bieżeńców z samarskiej guberni.
Pozdrawiam serdecznie
Ksawery.
Proszę o informację czy są dostępne online spisy bieżeńców z samarskiej guberni.
Pozdrawiam serdecznie
Ksawery.
-
Irena_Powiśle

- Otrzymał podziękowania: 3 times
Gubernia samarska
Online tego raczej nie ma.
Znalazłam tylko w archiwum
Zespół 430 inw.1 sprawa 1674a
Lista bieżeńców
Фонд 430. Самарское дворянское депутатское собрание
Опись 1.
Дело 1674а Сведения об организации помощи семьям беженцев /списки беженцев и сведения о них/ 30 декабря 1915 г. - 17 апреля 1917 г.
Znalazłam tylko w archiwum
Zespół 430 inw.1 sprawa 1674a
Lista bieżeńców
Фонд 430. Самарское дворянское депутатское собрание
Опись 1.
Дело 1674а Сведения об организации помощи семьям беженцев /списки беженцев и сведения о них/ 30 декабря 1915 г. - 17 апреля 1917 г.
Pozdrawiam,
Irena
Irena
-
Marcin.Rybicki

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Dobry wieczór!
Nie wiem czy mówimy o tej samej osobie, ale kilka lat temu kontaktował sie ze mną pan Wojciech Czajkowski w dokładnie tej samej sprawie. Przesłał mi nawet zdjęcie nagrobka Władysława. Władysław Czajkowski urodził się 27 czerwca 1844 roku we wsi Droblin./niedaleko Białej Podlaskiej/. Rodzice to Mikołaj i Marianna. Zmarł jeśli się nie mylę w 1916 roku. Mieszkał w Sergijewce koło Samary.
Pozdrawiam serdecznie
Józek
Nie wiem czy mówimy o tej samej osobie, ale kilka lat temu kontaktował sie ze mną pan Wojciech Czajkowski w dokładnie tej samej sprawie. Przesłał mi nawet zdjęcie nagrobka Władysława. Władysław Czajkowski urodził się 27 czerwca 1844 roku we wsi Droblin./niedaleko Białej Podlaskiej/. Rodzice to Mikołaj i Marianna. Zmarł jeśli się nie mylę w 1916 roku. Mieszkał w Sergijewce koło Samary.
Pozdrawiam serdecznie
Józek
Józek- Lubuskie Towarzystwo Genealogiczne
-
Marcin.Rybicki

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Kilka lat temu studiowałem w Samarze i okazało się, że siostry zakonne które służą przy kościele katolickim...są Polkami.
Może warto spróbować napisać do tej parafii - a nuż tam ostały się jakieś księgi.
Pytałem na miejscu o cmentarz (Polacy zbudowali ten kościół) to usłyszałem, że nic już nie ma.
Może warto spróbować napisać do tej parafii - a nuż tam ostały się jakieś księgi.
Pytałem na miejscu o cmentarz (Polacy zbudowali ten kościół) to usłyszałem, że nic już nie ma.
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Witam.
Spis bieżeńców Guberni Samara:
Archiwum w Łodzi.
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... a/12345743
Pozdrawiam
Ksawery
Spis bieżeńców Guberni Samara:
Archiwum w Łodzi.
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/jed ... a/12345743
Pozdrawiam
Ksawery