Przodkowie - Tarando - w Zilupe na Łotwie, Drohiczyn Poleski

Tematy o kresach, w tym: Baza Miejscowości Kresowych oraz Biblioteka zasobów kresowych strona Biblioteka kresowa

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

EDGAR
Kontakt:

Post autor: EDGAR »

Witam serdecznie,

Gdyby ktoś z Państwa miał wiedzę o tym jak nawiązać kontakt z parafią w Zilupe na Łotwie, a także znał system ewidencji ludności w tym kraju w latach 30-tych, uprzejmie proszę o informację. Poszukuję śladów krewnych o nazwisku Tarando (polacy, katolicy), zamieszkujący Zilupe w tym okresie.

Analogiczne dotyczy Drohiczyna Poleskiego, gdzie zamieszkiwali moi dziadkowie do 1944 r.

Być może Ktoś z Państwa ma kontakt osobisty w tych miejscowościach, interesuje mnie również występowanie tam rodzinnych grobów.

Serdecznie dziękuję

Ed
e.tarando@gmail.com
bezet

Członek PTG
Adept

Post autor: bezet »

Witam
Rzeczywiscie, nie ma w internecie informacji o parafii w Zilupe.Znalazłem jedynie stronę z fotografią kościoła http://www.polak.lv/78/kronika.shtml -jest to strona Związku Polaków na Łotwie.Jest to ,moim zdaniem, dobre źródło informacji na temat ,jak dotrzec do parafii w Zilupe.Strona zawiera
nr telefonów i adresy e-mailowe do redakcji ,jak i do innych organizacji polonijnych na Łotwie
Drugim źródłem może byc chyba, wydział konsularny ambasady łotewskiej w Warszawie.
Pozdrawiam
Zygmunt
EDGAR
Kontakt:

Post autor: EDGAR »

Bardzo serdecznie dziękuję za tą wiadomość :-))
Edward
ODPOWIEDZ

Wróć do „Genealogia kresowa”