Mieszkańcy parafii Klukowo i okolic -Mazowsze

Wszystkie sprawy związane z naszą pasją, w tym: FAQ - często zadawane pytania

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz

Post autor: maria.j.nie »

Witam Elu

Elu dziękuję :k:
Więcej informacji znajdziesz, „Krewni” http://jankowski-search.webpark.pl/date/krewni.htm

Proponuję napisać list - Kontakt: Max Jankowski
http://www.genealodzy.pl/modules.php?op ... arget=_top

Pozdrawiam serdecznie Maria
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Rody parafii Klukowo.

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

Zapraszamy na nową stronę poświęconą szlacheckim rodom zamieszkującym parafię Klukowo na Mazowszu.

Wśród rodzin są: Chmielewscy, Chrostowscy, Gnatowscy, Gostkowscy, Grochowscy, Jarzełkowscy, Kamieńscy vel Kamińscy, Konarzewscy, Koźniewscy, Maruszewscy, Miecznikowscy, Mieszkowscy, Niesłuchowscy, Obidzińscy, Ostaszewscy, Ostrzyniewscy, Pajewscy, Pniewscy, Pszczółkowscy, Roman, Różyccy, Słonczewscy, Smoleńscy, Smosarscy, Stpiccy, Sułeccy, Sułkowscy, Ślubowscy, Świerczewscy, Tomaszewscy, Wyrzykowscy, Żbikowscy, Żebrowscy, Żochowscy oraz wiele innych.

Zapraszamy do współpracy wszystkich, którzy posiadali w tej parafii przodków.

http://klukowo.naszagenealogia.pl/index.php?temat=1

Elżbieta Pawłowska-Ledke i Piotr Paweł Cypla
Kubiak_Urszula

Sympatyk

Rody parafii Klukowo.

Post autor: Kubiak_Urszula »

Witaj Elu.Stronka super.Tak Piotr ma potężną wiedzę i taki sam zasób materiałów.Życzę powodzenia i służę pomocą i swoimi skromnymi informacjami.
Z pozdrowieniami Ula.:)
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Rody parafii Klukowo.

Witaj Ulko!

Dziękujemy i zapraszamy, napisz na podany na stronie adres, a otrzymasz swój loging, wiadomości jest tam dużo więcej, pochodzą z badań nad moją rodziną. Obidzińscy również się pojawili. Pozdrawiam.

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
michalina180

Sympatyk
Nowicjusz

Rody parafii Klukowo.

Post autor: michalina180 »

Witaj Elu
Super strona , bardzo cieszę się ,że powstala. Zazdroszczę autorowi umiejętności stworzenia takiej strony.
Na mnie tez możecie liczyć , oczywiście jeśli znajdę jeszcze cos o czym nie wiecie.
Pozdrawiam serdecznie
Michalina
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Rody parafii Klukowo.

Witaj Michalino!

Dziękuję za Twoją opinię. Oczywiście zapraszamy. Odpisałam na Twój mail, dziękuję za materiały, wszystkie doszły.

Elżbieta
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
Irena_Monika

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Irena_Monika »

Witaj Elżbieto,
Jestem wzruszona faktem powstania strony, skąd pochodi moja prababka, Helena z Waśniewskich.
Waśniewscy oprócz Smolechowa posiadali majątek w Gaju (wł. Zenon Waśniewski).

Pozdrawiam serdecznie
Irena
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Witaj Ireno!

Dziękuję za miłe słowa. Pisałyśmy już na priv. Zapraszamy do odwiedzenia strony oraz uzupełnienia informacji. Znajduje się tam wiele ciekawych danych. Proszę pisać na adres pana Piotra (w zakładce: Kontakt).

Pozdrawiam.

Elżbieta
Awatar użytkownika
Wyrzykowski_Wojciech

Sympatyk

Post autor: Wyrzykowski_Wojciech »

Witaj Elżbieto !
Brawo, brawo i jeszcze raz brawo !!!
Jestem zachwycony Waszą stroną. Kawał dobrej roboty.
Pozdrawiam.
Wojtek
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Witaj Wojtku!

Dziękuję za slowa uznania i serdecznie, w imieniu swoim oraz Piotra, zapraszam na stronę. Znajdziesz tam swoich przodków i osoby z nimi spokrewnione. Ciesze się, że udało się znaleźć połączenie naszych rodów.

Pozdrawiam.

Elżbieta
Awatar użytkownika
Wyrzykowski_Wojciech

Sympatyk

Post autor: Wyrzykowski_Wojciech »

Witam Elu.

Cieszę się, że odnalazłem Kuzynkę i to tak sympatyczną.

Pozdrawiam serdecznie.
Wojtek
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Witaj Wojtku!

Mnie również jest bardzo miło, że nasze rody Wyrzykowskich wywodzą sie z jednego krza i że stanowimy współczesną jego generację. Opłacało się gruntowne przebadanie aktów z parafii Klukowo.

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych składam wszystkim z braci genealogicznej, a także osobom wywodzącym się z tej parafii i w niej zamieszkującym najserdeczniejsze życzenia.

Pozdrawiam.

Elżbieta
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz

Witajcie!

Na stronie dokonano aktualizacji bazy danych projektu, w bazie są obecnie 1183 rekordy. Od ostatniej aktualizacji z dn. 09.05.br. przybyło ponad 60 wpisów, a w ponad 50 uzupełniono dane. Mamy nadzieję, że każdy zainteresowany znajdzie tu coś dla siebie.

Pozdrawiamy

Elżbieta i Piotr
taadek61

Sympatyk

Post autor: taadek61 »

witam.mam zapytanie o te okolice to jest powiat pułtusk.chodzi mi o nazwisko prażmowski.krążyli pułtusk przewodowo gzy dzierżenin.
wiem o akcie ślubu prażmowskiej z zalewskim ona byla córką franciszka.co mogła tam robić.niedługo będe więcej wiedział
oswojej rodzinie z tamtej okolicy.czy może ktoś wie otym rodzie z tamtych stron pozdrawiam tadeusz prażmowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ja i Genealogia, wymiana doświadczeń”