Rodzina Błasiak Czyżów Szlachecki, Prusy woj świętokrzyskie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Irmina_Chalupczak

Sympatyk
Nowicjusz

Rodzina Błasiak Czyżów Szlachecki, Prusy woj świętokrzyskie

Post autor: Irmina_Chalupczak »

Witajcie!

Jestem w genealogicznej kropce. Może jest tu ktoś, kto mi pomoże?

Szukam jakichkolwiek informacji na temat rodziny mojej babci od strony jej mamy, Janiny Błasiak. Wiem, że urodziła się w USA około 1921r i miała 2 braci. Jej rodzice wrócili do Polski, ale chyba tylko z nią. Mieszkali w okolicach Czyżów Szlacheckiego (ślub zarówno prababci Janiny jak i jej córki, mojej babci Krystyny był w Czyżowie). Niestety akt z tej parafii online jest dosyć mało.
Moja babcia już nie żyje i nie mam zupełnie kogo zapytać o to, jak zacząć temat.

Znane fakty:
Prababcia Janina wzięła ślub z Tadeuszem Stecem, zamieszkałym w Prusach parafia Przybysławice. Ślub odbył się 27.09.1938 w Czyżowie. Mieli 3 dzieci: Tadeusza (ur. 1944),Edwarda (najstarszy, ale nie wiem kiedy się urodził) , Krystynę (ur 1953).
Możliwe, że jakaś część rodziny mieszkała w Wolce Chrapanowskiej.
Słyszałam też, że rodzina Błasiak była jakoś skoligacona z rodziną Biernackich, ale poza nazwiskiem nic więcej nie wiem.

Może jest tu ktoś, kto coś kojarzy?
Pozdrawiam serdecznie

Irmina Chałupczak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”