Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
W dniach 13 i 14 września fotografowaliśmy księgi metrykalne w AP Kielce.
Dokończyliśmy Piekoszów i Daleszyce
Sfotografowaliśmy też księgi z Katedry Kieleckiej lata 1826-1836
i z Mniowa 1850-1868
Oprócz Mniowa wszystkie inne księgi są w trakcie indeksacji.
Następna sesja fotograficzna pod koniec października.
Wszystkie Państwa propozycje indeksacji notuję i będą uwzględnione przy następnych sesjach.
Narazie fotografujemy tylko w AP Kielce inne oddziały są przewidziane może w połowie przyszłego roku.
Staramy się przede wszystkim o pozwolenie fotografowania w oddziale w Sandomierzu,
o postępach będę informował na bieżąco.
pozdrowienia
Leszek
Dokończyliśmy Piekoszów i Daleszyce
Sfotografowaliśmy też księgi z Katedry Kieleckiej lata 1826-1836
i z Mniowa 1850-1868
Oprócz Mniowa wszystkie inne księgi są w trakcie indeksacji.
Następna sesja fotograficzna pod koniec października.
Wszystkie Państwa propozycje indeksacji notuję i będą uwzględnione przy następnych sesjach.
Narazie fotografujemy tylko w AP Kielce inne oddziały są przewidziane może w połowie przyszłego roku.
Staramy się przede wszystkim o pozwolenie fotografowania w oddziale w Sandomierzu,
o postępach będę informował na bieżąco.
pozdrowienia
Leszek
Re: Archiwum Państwowe w Kielcach- proszę o pomoc
WitamĆwikliński_Leszek pisze:Proszę się upewnić czy o tą Dąbrowę chodzi. Dąbrowa nad Czarną to zespół nr 262 i znajduje się w archiwum w Piotrkowie Trybunalskim.
pozdrowienia
Leszek
"Archiwum Państwowe w Kielcach uprzejmie informuje, że interesująca Pana parafia Dąbrowa nr 573 z lat 1810-1874 przechowywana w tutejszym archiwum to istotnie Dąbrowa nad Czarną"
W związku z powyższym chętnie zajmę się indeksacją tej parafii - zakładam, że zasady indeksacji nie zmieniły się od czasu indeksacji M.B.Loretańskiej?
z ukłonami,
Tomasz M.Dąbrowski
Chętnie pomogę w indeksacji parafii Probołowice, Pełczyska i Dzierążnia (tylko j. polski). Do tej pory dokumenty były w oddziale w Pińczowie, ale lada moment będą, albo już są, w AP w Kielcach.Ćwikliński_Leszek pisze:Następna sesja fotograficzna pod koniec października.
Ewelina zd. Miliszewska
Przodkowie:
Miliszewski, Siwko, Grabowski, Basiewski, Kuberski, Zawistowski, Konopko, Poniatowski, Adamski, Mikulski (woj. podlaskie)
Paździor, Kosiara, Zientara, Krawczyk, Jałocha, Machynia (woj. świętokrzyskie)
Przodkowie:
Miliszewski, Siwko, Grabowski, Basiewski, Kuberski, Zawistowski, Konopko, Poniatowski, Adamski, Mikulski (woj. podlaskie)
Paździor, Kosiara, Zientara, Krawczyk, Jałocha, Machynia (woj. świętokrzyskie)
Witam,
ja chętnie i zdecydowanie podejmę się indeksacji parafii Przemyków oraz Pałecznica. Mam nadzieję, że już dojechały z Pińczowa.
O tym rozmawiałam z p. Leszkiem latem, kiedy to nie było wiadomo, że zasoby Pińczowskie zostaną przeniesione do Kielc.
P. Leszku o mojej deklaracji w spr. indeksacji tych parafii pisałam do Pana na priva. Nie dostałam odpowiedzi. Czy przewiduje Pan w najbliższym czasie jeszcze jakieś sesje w AP Kielce?
Serdecznie pozdrawiam
Bożenna
ja chętnie i zdecydowanie podejmę się indeksacji parafii Przemyków oraz Pałecznica. Mam nadzieję, że już dojechały z Pińczowa.
O tym rozmawiałam z p. Leszkiem latem, kiedy to nie było wiadomo, że zasoby Pińczowskie zostaną przeniesione do Kielc.
P. Leszku o mojej deklaracji w spr. indeksacji tych parafii pisałam do Pana na priva. Nie dostałam odpowiedzi. Czy przewiduje Pan w najbliższym czasie jeszcze jakieś sesje w AP Kielce?
Serdecznie pozdrawiam
Bożenna
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
- Rydzyński_Jan
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
W AP Kielce fotografowaliśmy księgi metrykalne w dniach 24-26 styczeń.
Sfotografowaliśmy Bieliny 1810-1910 132 księgi odpowiedzialna za indeksacje Jola Czerwiec
Kielce Katedra 1835-1863 80 ksiąg odpowiedzialna Kornelia Major
Grzymałków 1811-1851 39 ksiąg indeksacje prowadzi Aleksandra Erbert
Łęgonice 1810-1864 18 ksiąg indeksacje prowadzi Aleksandra Erbert
Z uwagi na przeprowadzkę archiwum kieleckiego następne fotografowanie przewidujemy w maju w AP oddział w Sandomierzu.
pozdrowienia
Leszek
Sfotografowaliśmy Bieliny 1810-1910 132 księgi odpowiedzialna za indeksacje Jola Czerwiec
Kielce Katedra 1835-1863 80 ksiąg odpowiedzialna Kornelia Major
Grzymałków 1811-1851 39 ksiąg indeksacje prowadzi Aleksandra Erbert
Łęgonice 1810-1864 18 ksiąg indeksacje prowadzi Aleksandra Erbert
Z uwagi na przeprowadzkę archiwum kieleckiego następne fotografowanie przewidujemy w maju w AP oddział w Sandomierzu.
pozdrowienia
Leszek
- Kaczmarek_Aneta

Witam,
Chętnie pomogę w indeksacji akt stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Kurozwękach (nr zespołu 380 lata 1875-1907 znajdujących się w AP oddział w Sandomierzu do którego jest planowany wyjazd.
Serdecznie pozdrawiam
Marek
Strona rodzinna: http://sites.google.com/site/malobecki/
Chętnie pomogę w indeksacji akt stanu cywilnego parafii rzymskokatolickiej w Kurozwękach (nr zespołu 380 lata 1875-1907 znajdujących się w AP oddział w Sandomierzu do którego jest planowany wyjazd.
Serdecznie pozdrawiam
Marek
Strona rodzinna: http://sites.google.com/site/malobecki/
- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
Witam 
Chętnie przyłączę się do indeksacji.
Interesuje mnie parafia Radoszyce (cały zakres lat).
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Chętnie przyłączę się do indeksacji.
Interesuje mnie parafia Radoszyce (cały zakres lat).
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl