Kuciński Walenty

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

michal.klucinski

Sympatyk

Kuciński Walenty

Post autor: michal.klucinski »

Witam.
Poszukuję informacji dot. Walentego Kucińskiego. Jedyny dokument w jakim znalazłem jego nazwisko to akt urodzenia córki Marianny Kucińskiej urodzonej w Ojrzanowie w 1856 r.:

https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,173779,11
Obszar zainteresowań: Kłucińscy i Jałowieccy, Oleksiakowie i Wdowińscy, Sowińscy i Gruszczyńscy, Kazałowie (Kazała) i Magdziakowie
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Krystyna.waw »

Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
michal.klucinski

Sympatyk

Widziałem to, ale jest imię Feliks, a nie Walenty. Choć wiek mają bardzo zbliżony... i miejscowość ta sama.
Anna Nosecka zgadza się z innym dokumentem, odnalazłem jej akt urodzenia.

Czy to możliwe żeby Feliks stał się Walentym?

tu akt urodzenia Feliksa:
https://metryki.genealodzy.pl/index.php ... &zoom=1.25
Obszar zainteresowań: Kłucińscy i Jałowieccy, Oleksiakowie i Wdowińscy, Sowińscy i Gruszczyńscy, Kazałowie (Kazała) i Magdziakowie
janusz59

Sympatyk

Post autor: janusz59 »

Pewnie jest jakieś przekłamanie w akcie z 1856 roku. Może mówili Walek, chociaż przy chrzcie miał nadane Felek. ( a może ksiądz źle usłyszał , bo Walek-Felek lub Waluś-Feluś brzmi podobnie).

Pozdrawiam
Janusz

PS. Dla mnie to ta sama osoba.
michal.klucinski

Sympatyk

Dziękuję.
Były już w moim drzewie zmiany nazwiska, ale takiego przypadku jeszcze nie miałem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”