Dzień dobry,
poszukuję informacji o cmentarzu w Żelaznej (powiat Skierniewice). Interesuje mnie, czy ostały się na tym cmentarzu starsze nagrobki. Mój przodek:
1897 Józef Benedykt Krasnodębski (rodz. Wojciech, Dorota Wagner) Żelazna, Rowiska
Żelazna (powiat Skierniewice)- poszukuję inf o cmentarzu
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Mikołaj Korgol-Sowiński
Poszukuję informacji na temat Angeli Życkiej, urodzonej ok 1798 w Wilnie c. Józefa i Marianny z Gicewiczów
Witam,
a cmentarz w Żelaznej jest na internecie ?
a cmentarz w Żelaznej jest na internecie ?
Pozdrawiam
Krystian
Krystian
Nie widzę właśnie nic
pozdrawiam
Mikołaj Korgol-Sowiński
Mikołaj Korgol-Sowiński
-
Janiszewska_Janka

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Istnieje cmentarz przy kościele i cmentarz katolicki przy drodze ze Skierniewic do Głuchowa. Wiem, że zachowały się groby rodziny Mazaraki właścicieli Żelaznej i rodziny Strakaczów , ale z XX wieku. Jest także nagrobek Marii Rodziewiczówny, która mieszkała w tamtejszym majątku. Może warto zapytać proboszcza o to czy zachowały się nagrobki z XIX wieku?
Rowiska do wieś między Skierniewicami, Dębową Górą i Żelazną. Obecnie to 2 wsie Rowiska Stare i Nowe.
Cmentarz w Żelaznej ma niedużą powierzchnię i nadal odbywają się tam pochówki.
Pozdrawiam
Janka
Rowiska do wieś między Skierniewicami, Dębową Górą i Żelazną. Obecnie to 2 wsie Rowiska Stare i Nowe.
Cmentarz w Żelaznej ma niedużą powierzchnię i nadal odbywają się tam pochówki.
Pozdrawiam
Janka