Dzień dobry,
Czy ktoś z Państwa mieszka w Pińsku albo wybiera się do Pińska? Potrzebuję pomocy z magiczną kredą. Znalazłam w internecie grób moich bliskich ( i nawet mniej więcej lokalizację na cmentarzu), tylko inskrypcja jest bardzo niewyraźna i nie moge odczytać tego co najważniejsze, czyli dat .
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc w tej sprawie.
Stary cmentarz w Pińsku
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Wladzislaw

- Kontakt:
Stary cmentarz w Pińsku
W grupie Bialoruskej genealogicznej na FB zapytac:
https://www.facebook.com/groups/2096055887339905
https://www.facebook.com/groups/2096055887339905
Związek Szlachty Białoruskiej. Forum Szlachecki: http://www.nobility.by/forum/
Stary cmentarz w Pińsku
O jakie daty chodzi? Nie zna Pani chyba tylko daty urodzenia Bernarda (1865).
Podana w opisie zdjęcia data 9.07.1950 jest źle odczytana - powinno być 9.07.1930 i jest to data zgonu Bernarda (przy okazji - mieszkał przy ul. Pańskiej 10 i zmarł po operacji na raka żołądka).
Druga osoba tam pochowana - Wincenty - zmarła w 1907 (metrykę podlinkowałem w innym wątku) i do niej zapewne odnosi się wiek 72 lata podany na graves.by . Wincenty urodził się w miejscowości Wysokolitowsk ok. 1832-1835 i tam trzeba szukać dokładnej daty urodzenia.
Podana w opisie zdjęcia data 9.07.1950 jest źle odczytana - powinno być 9.07.1930 i jest to data zgonu Bernarda (przy okazji - mieszkał przy ul. Pańskiej 10 i zmarł po operacji na raka żołądka).
Druga osoba tam pochowana - Wincenty - zmarła w 1907 (metrykę podlinkowałem w innym wątku) i do niej zapewne odnosi się wiek 72 lata podany na graves.by . Wincenty urodził się w miejscowości Wysokolitowsk ok. 1832-1835 i tam trzeba szukać dokładnej daty urodzenia.
Adam
Poszukuję informacji o "urodzonych" Wasilewskich z terenów obecnej Litwy i północnej Białorusi oraz o rodzinie Frost z Pińska.
Poszukuję informacji o "urodzonych" Wasilewskich z terenów obecnej Litwy i północnej Białorusi oraz o rodzinie Frost z Pińska.
Stary cmentarz w Pińsku
Znowu mi Pan pomaga. Serdeczne dzięki Panie Adamie
A przy okazji: skad Pan wie gdzie mieszkał i na co umarł?
A na akcie zgonu Wincentego jest informacja, żę był wdowcem i wciąz nie wiem jak sie żona nazywała...
Jeszcze raz dziekuję.
A przy okazji: skad Pan wie gdzie mieszkał i na co umarł?
A na akcie zgonu Wincentego jest informacja, żę był wdowcem i wciąz nie wiem jak sie żona nazywała...
Jeszcze raz dziekuję.
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
Stary cmentarz w Pińsku
Miejsce zamieszkania i przyczyna zgonu Bernarda pochodzi z aktu zgonu z 1930 roku.
Żoną Wincentego była Aniela Koleda. Niestety nie mam więcej informacji na jej temat.
Proszę też sprawdzić pw.
Żoną Wincentego była Aniela Koleda. Niestety nie mam więcej informacji na jej temat.
Proszę też sprawdzić pw.
Adam