Litewskie rodziny

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Ronicz

Sympatyk

Litewskie rodziny

Post autor: Ronicz »

Dobry wieczor,

moj pradziad Heinrich Friedrich Nitschke po przeprowadzeniu sie ze Slaska na Litwe ozenil sie z panna Emilia Karpowicz. Rodziny przodkow Emilii to: Krasnosielscy, Sosnowscy i Hoynowscy (Choynowscy?). Inne, interesujace mnie rodziny z tego rejonu to: Strumillo, Heybowicz, Wierzbicki i Lubowidzki - potomkowie nieslawnego generala (chociaz ta ostatnia rodzina pochodzila chyba z centralnej Polski)

Pozdrawiam
Ronicz
Marck57

Sympatyk
Legenda

Post autor: Marck57 »

Nie piszesz o jaki okres chodzi.
W genetece jest AM, może to te osoby?
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... =&to_date=
Pozdrawiam
Marta
jart

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Litewskie rodziny

Post autor: jart »

Ronicz pisze:Dobry wieczor,

moj pradziad Heinrich Friedrich Nitschke po przeprowadzeniu sie ze Slaska na Litwe ozenil sie z panna Emilia Karpowicz. Rodziny przodkow Emilii to: Krasnosielscy, Sosnowscy i Hoynowscy (Choynowscy?). Inne, interesujace mnie rodziny z tego rejonu to: Strumillo, Heybowicz, Wierzbicki i Lubowidzki - potomkowie nieslawnego generala (chociaz ta ostatnia rodzina pochodzila chyba z centralnej Polski)

Pozdrawiam
Ronicz
Nie bierz tego osobiście, to tylko ogólne rady/spostrzeżenia:

- nie zadajesz pytania, informujesz że interesują Cię takie i inne rodziny. Super, mnie interesują inne.
- nie piszesz jakiego okresu dotyczą Twe zainteresowania
- nie piszesz jakiego obszaru
- nie piszesz co już sprawdziłeś, jak szukałeś wcześniej, co znalazłeś. Może ktoś chce pomóc ale nie chce dublować Twojej pracy?

Pozwól sobie pomóc :)

No i szukaj samodzielnie, może gdy znajdziesz kogoś kto będzie chciał pomóc (w inny sposób niż ja) - to będziesz już mógł z nim wymienić jakieś spostrzeżenia, może w ten sposób wpadniecie na jakiś trop.
pozdrawiam
Artur

Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Ronicz

Sympatyk

Litewskie rodziny

Marck57 pisze:Nie piszesz o jaki okres chodzi.
W genetece jest AM, może to te osoby?
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... =&to_date=
Dobry wiecxor,

sorry, ale zupelnie sie nie "wyznaje" w tym calym systemie. Napisalem juz (i wyslalem - ale czy rzeczywiscie?) cos do Ciebie na prywatnym adresie, ale "bij, zabij" nie mam pojecia, czy to rzyczywiscie wyslalem.
Sorry, ten system wydaje mi sie tak jakos chorobliwie skomplkowany, iz nie potrafie sie w nim wyznac.
Pozdrawiam
Ronicz
Marck57

Sympatyk
Legenda

Post autor: Marck57 »

Wysłałeś :)
W odpowiedzi podałam swój adres, bo ja też mam kłopoty z komunikacją.
Na pasku, po lewej stronie wybierz "Moje konto" i dostaniesz się do miejscowej poczty.
Pozdrawiam
Marta
Ronicz

Sympatyk

Dzieki za odpowiedz. Z pewnoscoia zareaguje, ale caly dzien bylem poza domem i teraz "nadrabiam z trudem zalegnosci". Pozdrawiam. Ronicz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”