Dzień dobry.
Poszukuję metryk z parafii Bukówno (region Białobrzeg i Radomia), sprzed 1810 roku. Na Genetece jest informacja iż są one zachowane od 1765r., podobnie twierdzi inne niezależne źródło. Pytałem księdza, powiedział, że nie ma ich w parafii, kolejne archiwa: Radom, Kielce, Sandomierz nawet Gniezno twierdzą iż nic nie mają. W Sandomierzu są ponoć wypisy zrobione na początku XX wieku przez Ks. Jan Wiśniewskieo ale dotyczą tylko szlachty. Czy jest możliwe iż ktoś próbuje nabić mnie w butelkę i metryki posiada? A może zostały one zniszczone? Jak potwierdzić którąkolwiek z wersji? Z góry dziękuję za odpowiedź,
Janek.
Metryki Bukówno
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra
Metryki Bukówno
Rozumiem, że pytałeś w archiwach diecezjalnych?
Sam jestem zainteresowany tym okresem.
Sam jestem zainteresowany tym okresem.
pozdrawiam, Piotr
Metryki Bukówno
w odpowiedzi na Pańskie zapytanie odnośnie akt parafii rzymskokatolickiej Bukówno, Archiwum Państwowe w Radomiu uprzejmie informuje, że w swoim zasobie posiada księgi metrykalne przedmiotowej parafii z lat 1810-1920 oraz załączniki do akt ślubów (alegata) z lat 1823, 1847-1853, 1855-1858, 1861, 1864-1890, 1900.
Szczęść Boże
Nasze archiwum nie posiada ksiąg metrykalnych z XVIII i XIX wieku z Bukówna.
Przede wszystkim te księgi metrykalne powinny się znajdować w archiwum parafialnym w Bukównie. Nie potrafię wskazać żadnej innej instytucja która mogła by posiadać te archiwalia.
Z wyrazami szacunku,
Ks. Emil Hapak
archiwista ADS Sandomierz
Tyle informacji uzyskałem mailowo.
Szczęść Boże
Nasze archiwum nie posiada ksiąg metrykalnych z XVIII i XIX wieku z Bukówna.
Przede wszystkim te księgi metrykalne powinny się znajdować w archiwum parafialnym w Bukównie. Nie potrafię wskazać żadnej innej instytucja która mogła by posiadać te archiwalia.
Z wyrazami szacunku,
Ks. Emil Hapak
archiwista ADS Sandomierz
Tyle informacji uzyskałem mailowo.
Metryki Bukówno
Też jestem zainteresowany metrykami z Bukówna. Z ciekawości zapytam, jakie nazwiska z tego miejsca macie w swoich drzewach? U mnie mam: Wesołowski, Stefańczyk, Tkaczyk, Rdzanek.
pozdrawiam Kamil
pozdrawiam Kamil
Kamil
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Metryki Bukówno
wg KMZ https://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=779
parafia ma metryki od 1765 (do sprawdzenia)
parafia ma metryki od 1765 (do sprawdzenia)