Wykazy osób z akt parafialnych diecezji pińskiej do 1947 rok
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Katarzyna_GT

-
marta_hajdyla

Ze Stolicą są tylko UMZ z 1923 - Ramultów brak, ale z pewnością spotkałam to nazwisko w innej parafii. Wydaje mi się nawet, że komuś sprawdzałam to nazwiskomarta_hajdyla pisze:Dzień dobry! Bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Ramult w parafii Stolin oraz Zasadzki w parafii Osowa.
Osowa - są urodzenia 1923, 1928, śluby i zgony 1923, 1926, 1928
Jan Zasadzki Ur. 25.01.1923 w Osowie, s. Edwarda i Salomei z d. Sawicka, chrzest 28.01.1923 przez KS. Borysa. Chrzestni Mikołaj Wabiszczewicz,. Dominika Karpowicz
Aneta
-
monika_zarzycka
-
dmitryrutskiy

-
dmitryrutskiy

aka83 pisze:Nie ma parafii Domaczewo w Wykazach z diecezji pińskiejmonika_zarzycka pisze:Dzień Dobry,
byłabym ogromnie wdzięczna za sprawdzenie parafii Domaczewo (Domaczew) nazwiska: Kunc, Dąborwski/ska
Monika Zarzycka
Do użytkownika dmitryrutskiy - proszę podać parafię
Dobry wieczór, niestety nie znam parafii.
Wiem tylko, że Trots Uljan Wasiljewicz urodził się w Poznaniu, a potem przeniósł się i mieszkał w Czerebasowie (koło Łunińca).
A Poznyak Stepan Kuźmicz urodził się we wsi Kraj, to jest region Telechan
Obie osoby na pewno wyznania katolickiego? Telechan nie ma w Wykazach, ale jest Łuniniec - mogę sprawdzić najwcześniej w weekenddmitryrutskiy pisze:aka83 pisze:Nie ma parafii Domaczewo w Wykazach z diecezji pińskiejmonika_zarzycka pisze:Dzień Dobry,
byłabym ogromnie wdzięczna za sprawdzenie parafii Domaczewo (Domaczew) nazwiska: Kunc, Dąborwski/ska
Monika Zarzycka
Wiem tylko, że Trots Uljan Wasiljewicz urodził się w Poznaniu, a potem przeniósł się i mieszkał w Czerebasowie (koło Łunińca).
Aneta
-
dmitryrutskiy

Aneta, dziękuję bardzo, jeśli nie jest trudno zobaczyć informacje o Uljan Trots/Troc (Łuniniec), będę bardzo wdzięczny.aka83 pisze:Obie osoby na pewno wyznania katolickiego? Telechan nie ma w Wykazach, ale jest Łuniniec - mogę sprawdzić najwcześniej w weekenddmitryrutskiy pisze:aka83 pisze: Nie ma parafii Domaczewo w Wykazach z diecezji pińskiej
Jestem obecnie na urlopie, jak wrócę to na pewno sprawdzędmitryrutskiy pisze:Aneta, dziękuję bardzo, jeśli nie jest trudno zobaczyć informacje o Uljan Trots/Troc (Łuniniec), będę bardzo wdzięczny.aka83 pisze:Obie osoby na pewno wyznania katolickiego? Telechan nie ma w Wykazach, ale jest Łuniniec - mogę sprawdzić najwcześniej w weekenddmitryrutskiy pisze:
Aneta
-
dmitryrutskiy

Wow, super, udanych wakacji. Myślałem, że to rzadkie nazwisko. Jeśli nie, to pójdę szukać gdzie indziejaka83 pisze:Jestem obecnie na urlopie, jak wrócę to na pewno sprawdzędmitryrutskiy pisze:Aneta, dziękuję bardzo, jeśli nie jest trudno zobaczyć informacje o Uljan Trots/Troc (Łuniniec), będę bardzo wdzięczny.aka83 pisze: Obie osoby na pewno wyznania katolickiego? Telechan nie ma w Wykazach, ale jest Łuniniec - mogę sprawdzić najwcześniej w weekendWydaje mi się tylko, że chodzi o wyznanie prawosławne, no ale zobaczymy, czy nie ma jakichś Trociów w Łunińcu. Ja też mam nazwisko Troć w drzewie, ale z Lubelszczyzny
Brak nazwiska Troć w par. Łuniniec.dmitryrutskiy pisze:Wow, super, udanych wakacji. Myślałem, że to rzadkie nazwisko. Jeśli nie, to pójdę szukać gdzie indziejaka83 pisze:Jestem obecnie na urlopie, jak wrócę to na pewno sprawdzędmitryrutskiy pisze: Aneta, dziękuję bardzo, jeśli nie jest trudno zobaczyć informacje o Uljan Trots/Troc (Łuniniec), będę bardzo wdzięczny.Wydaje mi się tylko, że chodzi o wyznanie prawosławne, no ale zobaczymy, czy nie ma jakichś Trociów w Łunińcu. Ja też mam nazwisko Troć w drzewie, ale z Lubelszczyzny
Do Wiktora - Zbirogów nie ma w "Wykazach..." Napisałam wiadomość prywatną ws. Kobrynia
Aneta