Archiwum Państwowe w Toruniu Oddział we Włocławku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Diabołek81

APaństwowe Włocławek- Proszę o pomoc
Witam
Mam wielką prośbę do osób korzystających z zasobów tego archiwum.Trudna sytuacja materialna nie pozwala mi osobiście udać się do Włocławka.Chodzi o wynotowanie informacji z dwóch aktów:
1.Parafia Boniewo-Lubomin-1847 r.Akt małżeństwa Szymon Skrzydliński i Magdalena Modrzejewski
2.Parafia Zgłowiączka-1811r.Akt małżeństwa Michał Skrzydliński i Anna Balikowa
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Piotr Kowalski
Mam wielką prośbę do osób korzystających z zasobów tego archiwum.Trudna sytuacja materialna nie pozwala mi osobiście udać się do Włocławka.Chodzi o wynotowanie informacji z dwóch aktów:
1.Parafia Boniewo-Lubomin-1847 r.Akt małżeństwa Szymon Skrzydliński i Magdalena Modrzejewski
2.Parafia Zgłowiączka-1811r.Akt małżeństwa Michał Skrzydliński i Anna Balikowa
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Piotr Kowalski
Ostatnio zmieniony wt 20 kwie 2010, 12:39 przez Diabołek81, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Piotr_Romanowski

prośba o pomoc w AP Włocławek
Zwracam się o ogromną prośbą do bywalców tego archiwum.
Poszukuję aktu małżeństwa Marcyanny lub Maryanny Kozłowskiej i Tadeusza Romanowskiego w parafii Mokowo lub Tłuchowo.
Przedział czasowy jaki wchodzi w rachubę to 1817-1822
Będę bardzo zobowiązany
Poszukuję aktu małżeństwa Marcyanny lub Maryanny Kozłowskiej i Tadeusza Romanowskiego w parafii Mokowo lub Tłuchowo.
Przedział czasowy jaki wchodzi w rachubę to 1817-1822
Będę bardzo zobowiązany
prośba o pomoc w AP Włocławek
Witam, wybieram się do AP we Włocławku, ale nie prędzej niż w miesiącach listopad - grudzień. Jeśli urządza Cię poczekanie cierpliwe, to przy moim
"napiętym" grafiku prac, postaram się odszukać. Jeszcze jedna uwaga, nie jestem pewna, ale Tłuchowo to raczej AP w Płocku.
GRażyna
"napiętym" grafiku prac, postaram się odszukać. Jeszcze jedna uwaga, nie jestem pewna, ale Tłuchowo to raczej AP w Płocku.
GRażyna
- Mielczarek_Seweryn

- Kontakt:
WITAM czy ma ktos dostep do metryk koscielnych Parafia rzymsko-katolicka p.w. Św. Wojciecha w Zbrachlinie gmina Waganiec
Nie byłem we Włocławku, ale mogę pomóc co do Boniewa. 1847, 7 lutego slubują Szymon Skrzydliński, kawaler lat 21, syn Michała i Anny, zam. Osiecz Wielki i Magdalena Modrzejewska, panna lat 22, córka Jana i Marianny, zam. także w OW. Świadkami byli Jan Czyżewski 42, sołtys i Tomas Szparaga 33, formal, obaj z OW. Tyle ode mnie. Pozdrawiam
Wójtowicz
PS. Gdybys kiedyś wybierał się do Strzegocina to też będę miał prośbę.
Wójtowicz
PS. Gdybys kiedyś wybierał się do Strzegocina to też będę miał prośbę.
Witam
Do Grażyny: Tłuchowo jest w AP Włocławek,
Pozdrawiam
Kasia
Do Grażyny: Tłuchowo jest w AP Włocławek,
Pozdrawiam
Kasia
Witam,
Proszę o pomoc w AP Włocławek. Poszukuję aktu ślubu z przedziału lat 1887-1893 USC Brześć Kujawski, bądź parafia Wieniec.
Moja praprababcia ur. Jankowo w czasie pierwszego ślubu mieszkała w Dąbrówce, I ślub 1875 Barcin Franciszka Wardyńska i Walenty Kuligowski. I mąż ur. Górki Zagajne, w czasie ślubu zamieszkały Wolica (targowa??). Po jakimś czasie babcia owdowiała i wyszła za mąż za Wawrzyna Jankowskiego, przypuszczam że mieszkała z pierwszym mężem w Wolicy, stąd II ślubu najpierw szukam w USC Brześć bądź parafia Wieniec. Pierwsza córka z drugiego małżeństwa ur. się w 1894 roku. Serdecznie proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Tomek Jankowski
www.zupi.w8w.pl
Proszę o pomoc w AP Włocławek. Poszukuję aktu ślubu z przedziału lat 1887-1893 USC Brześć Kujawski, bądź parafia Wieniec.
Moja praprababcia ur. Jankowo w czasie pierwszego ślubu mieszkała w Dąbrówce, I ślub 1875 Barcin Franciszka Wardyńska i Walenty Kuligowski. I mąż ur. Górki Zagajne, w czasie ślubu zamieszkały Wolica (targowa??). Po jakimś czasie babcia owdowiała i wyszła za mąż za Wawrzyna Jankowskiego, przypuszczam że mieszkała z pierwszym mężem w Wolicy, stąd II ślubu najpierw szukam w USC Brześć bądź parafia Wieniec. Pierwsza córka z drugiego małżeństwa ur. się w 1894 roku. Serdecznie proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Tomek Jankowski
www.zupi.w8w.pl
- Pieniążek_Stanisław

-
Nejman_Andrzej

Archiwum państwowe we Włocławku
Proszę o jakieś namiary do AP we Włocławku. Pozdrawiam Lilla
-
Sroczyński_Włodzimierz

Archiwum państwowe we Włocławku
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
Potrzebuję pomocy w AP Włocławek
Witam 
Potrzebuję pomocy w odczytaniu dwóch aktów (chrzty) w AP Włocławek :
1. Łopiński, Jan Stefan (ur. 29.09.1895 - parafia Orle);
2. Łopiński, Leonard (ur. 1.01.1888 - Czamaninek; parafia Świerczyn; może być urodzony w Rybinach, a to chyba parafia Orle);
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Potrzebuję pomocy w odczytaniu dwóch aktów (chrzty) w AP Włocławek :
1. Łopiński, Jan Stefan (ur. 29.09.1895 - parafia Orle);
2. Łopiński, Leonard (ur. 1.01.1888 - Czamaninek; parafia Świerczyn; może być urodzony w Rybinach, a to chyba parafia Orle);
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
Zapraszam również na Forum Genealogiczne Łopińskich
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
www.lopinscy.pun.pl
- Łopiński_Jacek

- Kontakt:
Witam ponownie
i podbijam temat.
Ponownie proszę o pomoc (w poście powyżej) dodając pewne informacje do informacji:
Ad 1. Jan Stefan Łopiński był synem Andrzeja i Julianny Bukowskiej (chodzi mi o wiek rodziców);
Ad 2. poszukuję informacji o rodzicach Leonarda Łopińskiego (imiona i wiek).
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński, Szczecinek
Ponownie proszę o pomoc (w poście powyżej) dodając pewne informacje do informacji:
Ad 1. Jan Stefan Łopiński był synem Andrzeja i Julianny Bukowskiej (chodzi mi o wiek rodziców);
Ad 2. poszukuję informacji o rodzicach Leonarda Łopińskiego (imiona i wiek).
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Łopiński, Szczecinek
Moja genealogia
www.jaceklopinski.pl
www.lopinscy.pun.pl
www.jaceklopinski.pl
www.lopinscy.pun.pl