Generosus Ignacy Czapkowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, elgra

mibzink

Sympatyk

Post autor: mibzink »

Dobry wieczór,
Czy ktoś spotkał się ze szlacheckim nazwiskiem Czapkowski i może ma je w swoim drzewie?
Poszukuję korzeni Ignacego Czapkowskiego, który bierze ślub w Ostrowie k. Pakości/Janikowa w 1827 r. - jako Generosus, parafianin Samoklęski, lat 28 - z Marianną Szalkowską lat 23.
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cat=736775

Jego matka, Marianna Czapkowska, umiera w wieku 65 lat w Ostrowie k. Pakości/Janikowa, 3.11.1833, pozostawiwszy po sobie jedynego syna Ignacego (innych informacji brak w jej akcie zgonu).

To rzadkie nazwisko w kujawsko-pomorskim, szerzej występuje na Litwie i Białorusi. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki o rodzie Czapkowskich.

Michał
choirek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: choirek »

Ktoś się spotkał. Łatwiej chyba będzie tam poszukać:.
https://www.myheritage.pl/research?s=21 ... tives=List
Pozdrawiam, Irek
mibzink

Sympatyk

Dziękuję za podpowiedź. Spróbuję skontaktować się z właścicielem strony - ma ukryte wszystkie rekordy. Na My Heritage są oczywiście inni Czapkowscy, ale nie da się ich połączyć z Ignacym.

Pozdrawiam,

Michał
choirek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: choirek »

Michale, zwróć proszę uwagę, że tę parę ma kilka różnych osób w różnych drzewach.

Pozdrawiam,
Irek
Pozdrawiam, Irek
mibzink

Sympatyk

Irku, wiem - tę parę odkrył niegdyś mój Tata, wszyscy skopiowali dane od Niego, ja pogłębiłem poszukiwania i dotarłem do innych informacji jako pierwszy. Wszystkie dane są teraz kopiowane z mojego wpisu.
Pozdrawiam,

Michał
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”