Indeksuję polskojęzyczne na lubgensie, może jak skończę to też dam na genetekę.Sroczyński_Włodzimierz pisze:a obecnie indeksujesz niemiecko, polsko czy rosyjkojęzyczne ?
Poszukuję chętnych do indeksacji ...
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Sawka_Adam

Re: Parafia Kormanice
-
Sroczyński_Włodzimierz

-
Luziński_Marcin

Indeksacja: małżeństwa z Sienna
Dzień dobry,
Szukam chętnych do współpracy przy indeksacji małżeństw z parafii Sienno (powiat lipski, województwo mazowieckie) z okresu 1810-1900. Praca w zespole zwiększa motywację i daje możliwość poprawienia jakości indeksów poprzez weryfikację pracy drugiej osoby.
Przygotowałem już materiał wspierający: urodzenia z tej parafii 1797-1809 oraz trzy roczniki małżeństw (1818, 1838, 1867), jest zatem "baza nazwisk" przydatna przy odczycie. Zindeksowanie parafii na pewno byłoby korzystne dla osób z korzeniami w tych regionach, w szczególności w pobliskich parafiach jak Grabowiec, Rzeczniów, Iłża, Lipsko, Wielgie, Bałtów, Krępa Kościelna, Zemborzyn, Tarłów.
Parafia nie jest duża, więc materiał nie jest nużący (tzn. łatwo o nagrodę psychiczną po zindeksowaniu całego rocznika, co jest dość dobrym motywatorem). Całość założonego zakresu (1810-1900) szacuję na 3 tys. ślubów. Języki - standardowo: polski do 1868 r. i potem rosyjski.
Proszę o zgłoszenia na forum, przez priv lub maila
Pozdrawiam,
Marcin Luziński
Szukam chętnych do współpracy przy indeksacji małżeństw z parafii Sienno (powiat lipski, województwo mazowieckie) z okresu 1810-1900. Praca w zespole zwiększa motywację i daje możliwość poprawienia jakości indeksów poprzez weryfikację pracy drugiej osoby.
Przygotowałem już materiał wspierający: urodzenia z tej parafii 1797-1809 oraz trzy roczniki małżeństw (1818, 1838, 1867), jest zatem "baza nazwisk" przydatna przy odczycie. Zindeksowanie parafii na pewno byłoby korzystne dla osób z korzeniami w tych regionach, w szczególności w pobliskich parafiach jak Grabowiec, Rzeczniów, Iłża, Lipsko, Wielgie, Bałtów, Krępa Kościelna, Zemborzyn, Tarłów.
Parafia nie jest duża, więc materiał nie jest nużący (tzn. łatwo o nagrodę psychiczną po zindeksowaniu całego rocznika, co jest dość dobrym motywatorem). Całość założonego zakresu (1810-1900) szacuję na 3 tys. ślubów. Języki - standardowo: polski do 1868 r. i potem rosyjski.
Proszę o zgłoszenia na forum, przez priv lub maila
Pozdrawiam,
Marcin Luziński
-
kaaczorr174

Witam,
Czy ktoś z obecnych tu na forum byłby zainteresowany indeksacją sumariuszy z parafii Czerwonka pow. makowski? posiadam ich zdjęcia. obejmują lata 1819- ok. 1865 w zależności od rodzaju akt (zgony, małżeństwa, urodzenia). Proszę o kontakt tutaj bądź na maila: kamil_kaczynski[AT]onet.eu
Pozdrawiam
Czy ktoś z obecnych tu na forum byłby zainteresowany indeksacją sumariuszy z parafii Czerwonka pow. makowski? posiadam ich zdjęcia. obejmują lata 1819- ok. 1865 w zależności od rodzaju akt (zgony, małżeństwa, urodzenia). Proszę o kontakt tutaj bądź na maila: kamil_kaczynski[AT]onet.eu
Pozdrawiam
Witam
Chętnie podejmę się indeksacji sumariuszy z Czerwonki.
Skontaktuję się z Tobą na maila.
Pozdrawiam
Mariola
Chętnie podejmę się indeksacji sumariuszy z Czerwonki.
Skontaktuję się z Tobą na maila.
Pozdrawiam
Mariola
- Kaczmarek_Aneta

- anton_burza

Parafia Głogowiec k/Kutna
Chciałbym zaprosić do indeksowania metryk z parafii Głogowiec / księgi łacińskie lata 1730 - 1818 / Mam zdjęcia tych ksiąg
Osoby chętne proszę o wiadomość na PW
pozdrawiam
Antoni
Osoby chętne proszę o wiadomość na PW
pozdrawiam
Antoni
-
wolfspider666

metryki parafi Stary Żmigród
mam trochę zindeksowanych metryk z parafii Stary Żmigród. Część jest na genetece, ale tylko te co były dostępne w archiwum w Sanoku. Ja mam zrobione zgony od 1784 do 1945 roku dla całej parafii, czyli wsie Stary Żmigród, Łysa Góra, Siedliska Żmigrodzie i Głojsce (tu brakuje księgi zgonów 1904-1945). Robiłem to jednak na swoich formularzach. Nie mam niestety czasu żeby to dostosować do wymagań Geneteki. Czy ktoś byłby skłonny to poprawić i dostosować?
Daniel "Danko" Nowak
-
wolfspider666

-
przemko20161

Łęczyca metryki urodzeń i małżeństw 1582
Witam
Jestem w posiadaniu metryk do indeksacji parafii Łęczyca małżeństw 1582 - 1765 Zgonów 1582 - 1765 Urodzeń 1574 -1637 , 1705 - 1793
Czy ktoś ma ochotę zindeksować chętnie udostępnię metryki.
Przemek
Jestem w posiadaniu metryk do indeksacji parafii Łęczyca małżeństw 1582 - 1765 Zgonów 1582 - 1765 Urodzeń 1574 -1637 , 1705 - 1793
Czy ktoś ma ochotę zindeksować chętnie udostępnię metryki.
Przemek
Może prześlij księgi do skanoteki jeśli jest taka możliwość.
Pozdrawiam
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
Rafał
Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... art=4&ez=2
-
Arek_Bereza

czy to nie księgi z FS ? dostępne w większości po zalogowaniu.
https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library
i chyba w większości zindeksowane
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... rdertable=
https://www.familysearch.org/search/cat ... %20Library
i chyba w większości zindeksowane
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... rdertable=
W ostatnim czasie Krzysztof Bielak, Marcin Stręciwilk-Kowal, Tomasz Sączawa, Maciej Terek i mojej skromnej osoby udało się zdygitalizować:
USC Tarnobrzeg
USC Bojanów
USC Radomyśl
USC Dzikowiec
USC Kamień
USC Nowa Sarzyna
USC Jeżowe
USC Stalowa Wola
par. Zarzecze
par. Racławice
par. Pysznica
par. Jata
par. Kopcie
par. Razniżów
par. Turbia
par. Pilchów
par. Majdan Królewski
par. Jeżowe
Wszystkich zainteresowanych indeksacją zapraszam do kontaktu:
geneteka.podkarpackie(at)genealodzy.pl
Udanego weekendu
USC Tarnobrzeg
USC Bojanów
USC Radomyśl
USC Dzikowiec
USC Kamień
USC Nowa Sarzyna
USC Jeżowe
USC Stalowa Wola
par. Zarzecze
par. Racławice
par. Pysznica
par. Jata
par. Kopcie
par. Razniżów
par. Turbia
par. Pilchów
par. Majdan Królewski
par. Jeżowe
Wszystkich zainteresowanych indeksacją zapraszam do kontaktu:
geneteka.podkarpackie(at)genealodzy.pl
Udanego weekendu
Pozdrawiam
Konrad
filius Józefa, nepos Franciszka, pronepos Adama, abnepos Antoniego, adnepos Jana, trinepos Walentego
Konrad
filius Józefa, nepos Franciszka, pronepos Adama, abnepos Antoniego, adnepos Jana, trinepos Walentego
-
Maciej092023

-
Piotr_Romanowski

Posiadam akty i sumariusze do indeksowania
Witam
Jeśli ktoś jest chętny do pomocy w indeksacji to posiadam sumariusze i akty parafii z powiatu lipnowskiego, płockiego oraz płońskiego. Wszystko w języku polskim, zakres lat: 1923-1945
Jeśli ktoś jest chętny do pomocy w indeksacji to posiadam sumariusze i akty parafii z powiatu lipnowskiego, płockiego oraz płońskiego. Wszystko w języku polskim, zakres lat: 1923-1945