Podróże po cmentarzach Ukrainy tom II - służę pomocą

Informacje o cmentarzach. Pomoc w wykonaniu lub uzyskaniu zdjęcia grobu ; w tym Informacje o Cmentarzach, Nekrologi, wyszukiwarki grobów..., linki

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

jolanowak
Adept

Post autor: jolanowak »

Witam

bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Zajączkowski w Monsterzykach

pozdrawiam i dziękuję
Jola
mmiksz

Sympatyk

Post autor: mmiksz »

Dzien Dobry

Bardzo prosze o sprawdzenie nazwiska Pukowski, niestety nie znam lokalizacji cmentarza.
Poszukuje moich przodkow na Ukrainie, jedyny trop prowadzi w okolice wsi Holokhvasty, Khmelnytskyi Oblast, Ukraine.

Dziekuje i pozdrawiam
Marta
suaveg

Sympatyk
Adept

Post autor: suaveg »

Prosżę bardzo o sprawdzenie Kutkorz, Bebrudy. Nazwiska Mirek, Nowak, Szelest, Bosak, Krzaczkowska/ski

Pozdrawiam
Sławek
Sławek Nowak
Radziszewska_Joanna

Sympatyk

Post autor: Radziszewska_Joanna »

Dzień dobry,
czy istnieje możliwość poszukiwania na cmentarzu w Odessie grobu męża siostry mojej praprababki, czyli Mikołaja Daniłowa, jak głosi jej kolejny akt ślubu - jest ona wdową po Mikołaju Daniłowie zmarłym w 1920 w Odessie. Zwróciłam się z tym pytaniem do dr Bartłomieja Gutowskiego w tym roku i otrzymałam taką informację:
" O ile wiem takie spisy nie są dostępne, chyba przez polską stronę nie były robione. Jedynie kilka kart dokumentacyjnych (14) znajduje się w zbiorach Ministerstwa Kultury oraz kilkanaście wymienia Zbigniew Hauser w publikacji Podróże po cmentarzach Ukrainy, t. 4, ale sprawdziłem - nie ma tam tego nazwiska." Zastanawiam się, czy w obecnej sytuacji wojennej jest jeszcze szansa na odnalezienie jakichś śladów rodzinnych, zlokalizowanie gdzie mógł być pochowany Mikołaj Daniłow i dowiedzieć się czegoś o nim...
Pozdrawiam,
Joanna
krolikowski_aleksander

Sympatyk

Post autor: krolikowski_aleksander »

Proszę o sprawdzenie nazwiska Struś cmentarz w Białokrynicy (Białokiernicy) i Podhajce. Olek
ataga

Sympatyk

Post autor: ataga »

Dzień dobry,
bardzo proszę o sprawdzenie nazwiska Codogni, Mądracki, Mędracki.
Bardzo dziękuję
Agata

PS
Dzięki, prośba już nie aktualna.
ataga

Sympatyk

Post autor: ataga »

krolikowski_aleksander pisze:Proszę o sprawdzenie nazwiska Struś cmentarz w Białokrynicy (Białokiernicy) i Podhajce. Olek
Jest Struś Mikołaj , ale w Olesku.
" Tu spoczywa Mikołaj Struś, żył lat 70, um.9.12.1879, Prosi o Pozdrowienie Anielskie"

Pozdrawiam
Agata
Kubiak_Urszula

Sympatyk

Post autor: Kubiak_Urszula »

Witam.
Czy mogę poprosić : Rapacki Bolesław - Kijów
Rapacka Felicja- być może Wilno nie Rossa
Dziękuję, Ula
Monia_SL

Sympatyk

Post autor: Monia_SL »

Bardzo proszę a sprawdzenie nazwiska Elgas na cmentarzu w Stryju. Serdecznie dziękuję

Monia
bmotyka

Post autor: bmotyka »

Witam,
Czy można prosić o sprawdzenie na cmentarzu Bouszowice nazwiska MARASS, MAROSZ, MAROS Niestety po wojnie podczas rejestracji nazwisko zostało przekręcone i nikt nie wie jakie było właściwe

Pozdrawiam
MKuku

Post autor: MKuku »

Witam, proszę o sprawdzenie nazwiska Nowicki w Białobożnicy oraz Dominik w Siemiakowce.

Pozdrawiam

moderacja (choirek)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276
Wioletta29

Post autor: Wioletta29 »

Witam , proszę o sprawdzenie nazwiska Budzan oraz Poczynek z kaczanówki
niepco

Sympatyk

Post autor: niepco »

Uprzejmie proszę o sprawdzenie nazwiska NIEPOKÓJ na cmentarzu w Zaleszczykach. Grób z 1902 r. Andzej Niepokój (z błedem), ewentualnie inne osoby o tym nazwisku. Grób Andrzeja istniał jeszcze w 1936 r. Dysponuje zdjęciem.

Tomasz
Joanna_Kaczor

Post autor: Joanna_Kaczor »

Czy jest możliwość sprawdzenia nazwiska Wąsowicz? Pradziadek urodzony w Zazulach, mieszkał w Chmielowej, nie wiem gdzie może być pochowany,może Sasów?
Z góry dziękuję
janekciapka

Sympatyk

Post autor: janekciapka »

Witam! Bardzo proszę jeśli to możliwe o sprawdzenie nazwisk Kulczycki, Skopowski i Sorotiuk w Monasterzyskach oraz nazwiska Bąk w Podhajcach. Z góry ogromnie dziękuję!

Pozdrawiam, Janek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze”