Pobieranie z FamilySearch.org i SzukajwArchiwach.pl
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Topolinski_Jozef

-
andrzej_baran

- Kontakt:
Wygląda na to, że albo mniej inwestują w serwery albo więcej ludzi ich odwiedza. Albo i jedno, i drugie.
Czasem FS pada po kilku ściągnięciach (nawet z przeglądarki), czasem puści ponad setkę. Z poziomu przeglądarki czasem otwiera się opcja zapisu na dysk, a czasem otwiera w nowym oknie bezpośrednio na serwerach Amazon. Jest już tak od kilku dni.
Okna z komunikatem o przekroczonym limicie już dawno nie widziałem, zatem coś się musiało zmienić. Co ciekawe podczas pobierania z poziomu przeglądarki, często występuje error 429 - czyli, że ich za mocno szturcham przeglądając skany.
Czasem FS pada po kilku ściągnięciach (nawet z przeglądarki), czasem puści ponad setkę. Z poziomu przeglądarki czasem otwiera się opcja zapisu na dysk, a czasem otwiera w nowym oknie bezpośrednio na serwerach Amazon. Jest już tak od kilku dni.
Okna z komunikatem o przekroczonym limicie już dawno nie widziałem, zatem coś się musiało zmienić. Co ciekawe podczas pobierania z poziomu przeglądarki, często występuje error 429 - czyli, że ich za mocno szturcham przeglądając skany.
Pozdrawiam
Andrzej Baran
Andrzej Baran
-
stanley1980

Mormoni wprowadzili ograniczenia w ściąganiu i przeglądaniu skanów.andrzej_baran pisze:Wygląda na to, że albo mniej inwestują w serwery albo więcej ludzi ich odwiedza. Albo i jedno, i drugie.
41 klatek i 10 minut przerwy.
Raz na 30-40 razy zadarza się obejrzeć 77 klatek bez przerwy, ale potem znowu 41.
Pobobne ograniczenie miało miejsce w 2018 roku, ale wtedy po 3 miesiącach i zablokowaniu 2 programów do hurtowego ściągania, ograniczenia usunięto.
Po doświadczeniach z programem FastFilm w 2013 roku mormoni do czasu zablokowania kolejnych programów, ograniczają działania zawodowych genealogów.
Dla amatora przeglądanie 41 klatek jest wystarczające.
Podobne ograniczenie występuje przy ściąganiu na http://metryki.genbaza.com/pl i jakoś nikt nie protestuje.
- Kaczmarek_Aneta

-
SobczakGrzegorz

Witam
Chciałem ściągnąć dane z FS przez FamilySearch Downloader, ale nie mogę się zalogować do programu. Na przeglądarce do FS mogę się logować bez problemów. Czyżby FamilySearch Downloader został zablokowany, czy tylko ja mam z nim problemy. Z dwa miesiące temu działało bez zarzutów.
pozdrawiam
Grzegorz
Chciałem ściągnąć dane z FS przez FamilySearch Downloader, ale nie mogę się zalogować do programu. Na przeglądarce do FS mogę się logować bez problemów. Czyżby FamilySearch Downloader został zablokowany, czy tylko ja mam z nim problemy. Z dwa miesiące temu działało bez zarzutów.
pozdrawiam
Grzegorz
-
stanley1980

Zamiast się mądrować to byś oświecił innych tak aby nie musieli szukać, mądralo.stanley1980 pisze:Słowami Ferdka: "jak nie wiadomo, jak wiadomo!"barus2003 pisze:Aktualnie narzędzie nie działa i nie wiadomo czy zostanie zaktualizowane
Przeczytaj co pisze autor programu - Stefan - na swojej prywatnej stronie o wersji 2e.
Pozdrawiam,Bartek!
Na metryki baza jest strasznie przeciążona, a nie ma środków na to by migrować to wszystko na wiekszą, szybszą bazę.stanley1980 pisze:Mormoni wprowadzili ograniczenia w ściąganiu i przeglądaniu skanów.andrzej_baran pisze:Wygląda na to, że albo mniej inwestują w serwery albo więcej ludzi ich odwiedza. Albo i jedno, i drugie.
41 klatek i 10 minut przerwy.
Raz na 30-40 razy zadarza się obejrzeć 77 klatek bez przerwy, ale potem znowu 41.
Pobobne ograniczenie miało miejsce w 2018 roku, ale wtedy po 3 miesiącach i zablokowaniu 2 programów do hurtowego ściągania, ograniczenia usunięto.
Po doświadczeniach z programem FastFilm w 2013 roku mormoni do czasu zablokowania kolejnych programów, ograniczają działania zawodowych genealogów.
Dla amatora przeglądanie 41 klatek jest wystarczające.
Podobne ograniczenie występuje przy ściąganiu na http://www.metryki.genbaza.com/pl i jakoś nikt nie protestuje.
_______
Pozdrawiam,
Jacek