Parafia Antonówka i Parafia Włodzimierzec

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

gabrysia

Sympatyk

Parafia Antonówka i Parafia Włodzimierzec

Post autor: gabrysia »

Dzień dobry, chciałam zapytać czy istnieją gdzieś księgi parafialne z tych parafii :
Parafia Św Józefa Oblubienca Najświętszej Marii Panny w Włodzimierzcu powiat Sarny, erygowana w 1703, zaś kościół murowany z 1827. Kościół zniszczony po wojnie a ostatecznie w 1960.
Parafia Św Antoniego w Antonówce powiat Sarny, erygowana w 1934 kościół rozebrano po 1945.
Pozdrawiam serdecznie Gabriela
Awatar użytkownika
Goś_Edmund

Sympatyk

Re: Parafia Antonówka i Parafia Włodzimierzec

Post autor: Goś_Edmund »

gabrysia pisze:Dzień dobry, chciałam zapytać czy istnieją gdzieś księgi parafialne z tych parafii :
Parafia Św Józefa Oblubienca Najświętszej Marii Panny w Włodzimierzcu powiat Sarny, erygowana w 1703, zaś kościół murowany z 1827. Kościół zniszczony po wojnie a ostatecznie w 1960.
Parafia Św Antoniego w Antonówce powiat Sarny, erygowana w 1934 kościół rozebrano po 1945.
Pozdrawiam serdecznie Gabriela
Parafia Włodzimierzec jest reprezentowana metrykaliami z lat 1717-1826. Parafia Antonówka - brak jej w tomach ks. Żurka, są natomiast parafia Bereźnica i Dąbrowica z tego samego dekanatu tj. włodziemierzeckiego. Proszę podać o jakie nazwisko/a/ chodzi to sprawdzę.
Edmund
gabrysia

Sympatyk

Dzień dobry, moja babcia urodziła się w miejscowości Załawiszcze powiat Sarny. Szukam przodków z tamtych okolic
Szymon Ignatowski ur. 1869 lub 1870
Karol Ignatowski ojciec Szymona
Józef Ignatowski ojciec Karola
Julia Czarnecka ur. 1846 żona Karola
Więcej przodków nie znam, szukam
Antonina Magdzinska ur. 1879 Załawiszcze
Nie znam jej przodków, szukam
Miejscowość Załawiszcze i okolice
Dziękuję za odpowiedz
puszek

Sympatyk

Post autor: puszek »

Parafia Włodzimierzec lata 1827-1864 (od 813 do 842)
http://www.agad.gov.pl/inwentarze/KMluck436x.xml
Bożena
Awatar użytkownika
Goś_Edmund

Sympatyk

gabrysia pisze:Dzień dobry, moja babcia urodziła się w miejscowości Załawiszcze powiat Sarny. Szukam przodków z tamtych okolic
Szymon Ignatowski ur. 1869 lub 1870
Karol Ignatowski ojciec Szymona
Józef Ignatowski ojciec Karola
Julia Czarnecka ur. 1846 żona Karola
Więcej przodków nie znam, szukam
Antonina Magdzinska ur. 1879 Załawiszcze
Nie znam jej przodków, szukam
Miejscowość Załawiszcze i okolice
Dziękuję za odpowiedz
Postaram się dziś to sprawdzić. Na początek proszę popatrzeć na listę mieszkańców Załawiszczy, link:
https://wolynskie.pl/miejsca-z/zalawiszcze-09.html
Edmund
gabrysia

Sympatyk

Na liście mieszkańców Załawiszcze jest tylko ujęty brat mojej babci Józef Ignatowski i jego żona Albina. Co z resztą rodziny nie wiem. Babcia Bronisława Bober zd. Ignatowska wyszla za mąż za Władysława Bober z Parośli. Antoni Ignatowski najstarszy brat babci mieszkał w osadzie wojskowej Długowola wraz z żoną Helena (nie umiem znaleźć jej przodkow) i córka Jadwiga. Siostra Helena Ignatowska wyszla za Wacława Żołędziejewski /Żołędziewski, który miał brata Antoniego. Siostra Anastazja Ignatowska wyszla za Bolesława Dudek. Był też Franciszek Ignatowski, Bolesław Ignatowski. Trudno znaleźć informacje
Awatar użytkownika
Goś_Edmund

Sympatyk

gabrysia pisze:Na liście mieszkańców Załawiszcze jest tylko ujęty brat mojej babci Józef Ignatowski i jego żona Albina. Co z resztą rodziny nie wiem. Babcia Bronisława Bober zd. Ignatowska wyszla za mąż za Władysława Bober z Parośli. Antoni Ignatowski najstarszy brat babci mieszkał w osadzie wojskowej Długowola wraz z żoną Helena (nie umiem znaleźć jej przodkow) i córka Jadwiga. Siostra Helena Ignatowska wyszla za Wacława Żołędziejewski /Żołędziewski, który miał brata Antoniego. Siostra Anastazja Ignatowska wyszla za Bolesława Dudek. Był też Franciszek Ignatowski, Bolesław Ignatowski. Trudno znaleźć informacje
Przeszukałem dodatkowo Włodzimierzec szukając Bober, Żołędziewski i niestety nic nie znalazłem.
Parafia Bereźnica
Ignatowski Teodor i Gertruda Marchlewska., ślub 28.01.1806 w Horodec:dz.:Honorata Petronela *15.01., chrz.17.01.1806 w Horodec, Łukasz chrz. 27.10.1807 w Horodec, Ihnatowski, Ludwika chrzest z wody, dopełnienie ceremonii 7.01.1812 w Horodec, matka Kunegunda, Sebastian *17.01.1812 w Majdanie Horodeckim, chrz. 3.08.1814 w Horodec, Paulina Marcjanna *11.03., chrz. 13.03.1817 w Horodec,Ihnatowska, Barbara * i chrzest z wody 1819, cer. 20.09.1822 w Horodec,Ihnatowskich, Johanna *24.08., chrz. 25.08.1824 w Horodec, Ihnatowska, nr kartki 175
Ihnatowski Aleksander i Anna Odolanowska; dz.: Urszula chrz. 9.11.1687 w Kanoniczach, par. Bereźnica, nr kartki 176
Edmund
gabrysia

Sympatyk

Bardzo dziękuję za czas, który mi Pan poświęcił, może kiedyś odnajdą się księgi parafialne z parafii Włodzimierzec.
Gabriela
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”