Dzień dobry
Proszę kogoś z szanownych forumowiczów o pomoc w przetłumaczeniu dwóch metryk chrztów z języka portugalskiego pierwszy akt nr. 685 z nazwiskiem Raynoldo Floriano Lompa urodzony 9 czerwca 1896 r. z datą chrztu 10 listopada 1894 roku.
link do strony z adnotacją w księdze chrztów
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... A6JZ8-N29J
Druga metryka na nazwisko Estêvão (Stefan) Fridolin Lompa urodzony 10 października 1894 r. chrzest w dniu 9 września 1896 roku.
link
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=2177295
W dokumentach zapisano także miedzy innymi nazwiska Contantino Lompa, Paulina Lompa,Reinholdo Lompa.
[/url]
Prośba o tłumaczenie 2 aktów urodzenia z j.portugalskiego
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Czerwik_Ryszard

-
KrystynaZadworna

Nr 685
10.11.1894 ochrzciłem uroczyście wg formuły? Raynoldo Floriano, prawowitego syna Raynoldo Lompa i Marianna Lompa, wnuka po ojcu Constantino Lompa i Paulina Lompa, po matce Andre Nowakowski i Ursula Nowakowski, urodzonego 10.10.1894, rodzice chrzestni: Jose Böhm i Mauricia Ferreira Agra. Podpis księdza i data
09.09.1896 wg formuły? uroczyście ochrzciłem Estevao Fridolin, urodzonego 09.06 tego samego roku, prawowitego syna Raynoldo Lompa i Maria Lompa, wnuka po ojcu Constantino Lompa i Paulina Lompa, po matce Andre novo Kaski (powinno być Nowakowski) i Ursula Kaski (powinno być Nowakowski), rodzice chrzestni: Fridolin Weber i Veronica Lompa. W ewidencji ująłem. Podpis księdza.
Krystyna
10.11.1894 ochrzciłem uroczyście wg formuły? Raynoldo Floriano, prawowitego syna Raynoldo Lompa i Marianna Lompa, wnuka po ojcu Constantino Lompa i Paulina Lompa, po matce Andre Nowakowski i Ursula Nowakowski, urodzonego 10.10.1894, rodzice chrzestni: Jose Böhm i Mauricia Ferreira Agra. Podpis księdza i data
09.09.1896 wg formuły? uroczyście ochrzciłem Estevao Fridolin, urodzonego 09.06 tego samego roku, prawowitego syna Raynoldo Lompa i Maria Lompa, wnuka po ojcu Constantino Lompa i Paulina Lompa, po matce Andre novo Kaski (powinno być Nowakowski) i Ursula Kaski (powinno być Nowakowski), rodzice chrzestni: Fridolin Weber i Veronica Lompa. W ewidencji ująłem. Podpis księdza.
Krystyna
-
Czerwik_Ryszard

Dzień dobry
Dziękuję bardzo Szanownej Pani Krystynie za przetłumaczenie aktów urodzenia z języka portugalskiego na język polski.
Pozdrawiam serdecznie.
Ryszard
Dziękuję bardzo Szanownej Pani Krystynie za przetłumaczenie aktów urodzenia z języka portugalskiego na język polski.
Pozdrawiam serdecznie.
Ryszard