Kłym Leśko, gmina Ułanów, Ukraina - proszę o pomoc

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

emil_hasanov

Kłym Leśko, gmina Ułanów, Ukraina - proszę o pomoc

Post autor: emil_hasanov »

Dzień dobry. Szukam informacji o swoim pra-pra-dziadku. Urodził się gdzieś w 1880-90 i nazywał się Kłym Leśko i podobnie mieszkał na Ukrainie, w gminie Ułanow we wsi Worobiówka (teraz Rybczyńce). Wiem o nim mało, tylko to, że jego żoną była Prascewa (Paraska) Kotyk i że u nich było 7 dzieci: Sofia, Teodozy (Feodosij), Anna, Katarzyna (Kateryna), Paweł (Pawlo), Włodzimierz (Wolodymyr), Nadzieja (Nadija) i Chrystyna. Szukałem w różnych archiwum i listach żołnierzy ale nigdzie go nie ma. Chciałbym się dowiedzieć jak się nazywali jego rodzice. Proszę o jakąkolwiek pomoc.

Dziękuję i pozdrawiam,
Emil
Ostatnio zmieniony wt 22 sie 2023, 17:29 przez emil_hasanov, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Kłym Leśko, parafii Ułanow, Ukraina - proszę o pomoc

Post autor: Krystyna.waw »

emil_hasanov pisze:Dzień dobry. Szukam informacji o swoim pra-pra-dziadku. Urodził się gdzieś w 1880-90 i nazywał się Kłym Leśko i podobnie mieszkał na Ukrainie, w parafii Ułanow we wsi Worobiówka (teraz Rybczyńce). Wiem o nim mało, tylko to, że jego żoną była Prascewa (Paraska) Kotyk i że u nich było 7 dzieci: Sofia, Teodozy (Feodosij), Anna, Katarzyna (Kateryna), Paweł (Pawlo), Włodzimierz (Wolodymyr), Nadzieja (Nadija) i Chrystyna
Gdzie i kiedy urodziło się najstarsze dziecko Paraski i Kłyma?
Daj link do tego aktu

I zobacz czy w tym temacie możesz coś dodać
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 6ko#657606
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
emil_hasanov

Re: Kłym Leśko, parafii Ułanow, Ukraina - proszę o pomoc

Krystyna.waw pisze:
emil_hasanov pisze:Dzień dobry. Szukam informacji o swoim pra-pra-dziadku. Urodził się gdzieś w 1880-90 i nazywał się Kłym Leśko i podobnie mieszkał na Ukrainie, w parafii Ułanow we wsi Worobiówka (teraz Rybczyńce). Wiem o nim mało, tylko to, że jego żoną była Prascewa (Paraska) Kotyk i że u nich było 7 dzieci: Sofia, Teodozy (Feodosij), Anna, Katarzyna (Kateryna), Paweł (Pawlo), Włodzimierz (Wolodymyr), Nadzieja (Nadija) i Chrystyna
Gdzie i kiedy urodziło się najstarsze dziecko Paraski i Kłyma?
Daj link do tego aktu
Aktu urodzenia nie mam. Ale od babci wiem, że najstarszą była Chrystyna albo Katarzyna. Urodziła się w latach 1900-1910
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Krystyna.waw »

Czyli zrób krok do tyłu, do wcześniejszego pokolenia, do najstarszego posiadanego przez ciebie dokumentu - daty i lokalizacja są ważne, bo pamięć jest zawodna.

Wątek o Leśko czytałeś?
Tu sprawdzałeś?
https://regestry.lubgens.eu/news.php
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
emil_hasanov

Czytałem wątek i sprawdziłem tę stronę. Nie ma tam Leśków z Ułanowa. Zapytałem się u babci - nie wie gdzie są jakiekolwiek dokumenty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”