zdjęcie- pomoc

Pomoc w odczytaniu starych fotografii.. Galerie zdjęć; Jak zrobić zdjęcie dokumentów: Księgi metrykalne, mikrofilmy ; Poradnik.., sprzęt fotograficzny...

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Czechura_Asia

Sympatyk

zdjęcie- pomoc

Post autor: Czechura_Asia »

Witam,

Jakiś czas temu dostałam zdjęcie, niestety nie mam żadnych informacji co do dat i osób które, się na nich znajdują. Czy ktoś na jego podstawie mógłby rzucić trochę światła przynajmniej na okres w jakim zostało zrobione? Byłabym wdzięczna.

Wiem tyle że, było robine w zakładzie fotograficznym w Zbydniowie (podkarpackie)

http://images78.fotosik.pl/443/8392929f98773f1dmed.jpg
msmkg

Sympatyk

zdjęcie- pomoc

Post autor: msmkg »

Panie posiadają wiele cech wspólnych min. wysokie czoło, wąskie nosy, podobne uszy, układ oczu, charakterystyczne podbródki, kąciki ust opadłe ku dołowi również dłonie raczej grubsze- nie smukłe. Pani z prawej strony na dłoni ma jakieś znamię- może po oparzeniu etc i jest od pozostałych pań starsza. Łączy je wiele podobieństw i z pewnością są rodziną w bliskim stopniu pokrewieństwa. Myślę,że po charakterystycznym uczesaniu pań , charakterystycznym ubiorze, oraz nazwie fotografa można również określić czas kiedy to zdjęcie zostało wykonane. Na internecie jest wiele opracowań może akurat się uda
:D
Pozdrawiam,
Mirka
Nakoneczny_Natalia

Sympatyk

zdjęcie- pomoc

Post autor: Nakoneczny_Natalia »

Pani Asiu proszę o wiadomość na priv.

Pozdrawiam Natalia ze Zbydniowa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fotografie, Galerie zdjęć, Jak fotografować dokumenty”