Szatyński z Dobromila - Szukam Rodziny
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Szatyński_Marcin

- Kontakt:
Szukam Rodziny Szatyńskich z Dobromila
Witam poszukuje Rodzin Sztyńskich przed wojną mieszkali w Dobromilu na Ukrainie.
Szatyńscy To Adam i Zofia z domu Janson.
Rodzice Adama to Bazyli i Teresa Szatyńscy Teresa Szul jej rodzina mieszka w Warszawie.
Ojciec Bazylego to Piotr Mikołaj Szatyński matka Eufrozyna Rozalia Szatyńska z domu nieznane.
Również poszukuje rodziny Rodzynkiewicze z Dobromila i Jansonów.
Michał Janson to moj Pradziadek jego żona była z Rodzynkiewiczów mieszkali w Dobromilu
Szukam też Mazurów z Grabicza Maksylewiczów i Maleckich z Grabicza z obecnej Ukrainy
pozdrawiam Marcin
Szatyńscy To Adam i Zofia z domu Janson.
Rodzice Adama to Bazyli i Teresa Szatyńscy Teresa Szul jej rodzina mieszka w Warszawie.
Ojciec Bazylego to Piotr Mikołaj Szatyński matka Eufrozyna Rozalia Szatyńska z domu nieznane.
Również poszukuje rodziny Rodzynkiewicze z Dobromila i Jansonów.
Michał Janson to moj Pradziadek jego żona była z Rodzynkiewiczów mieszkali w Dobromilu
Szukam też Mazurów z Grabicza Maksylewiczów i Maleckich z Grabicza z obecnej Ukrainy
pozdrawiam Marcin
-
Szatyński_Marcin

- Kontakt:
Prośba o pomoc Rodzina Szatyńskich
Witam niedawno otrzymałem wiadomości do znajomej z Archiwów Państwych w warszawie szukała Mojej Rodziny i gdy zaczeła szukać kazano jej przestać szukać danych o mojej rodzinie.
Znalazła jedynie iformacje ze moji dziadkowie pochodzacy z ukrainy z dobromila byli bogatą szlachtą tak było napisane w aktach zostali wypedzeni 1958 r Dobromila i zamieszkali w Głogowie z moich skromnych informacji wiem że Byli rodowitymi polakami Adam szatyński był Synem Bazylego i Teresy Szatyńskich Bazyli z koleji synem Piotra Mikołaja Szatyńskiego matka Rozalia Eufrozyna Szatyńska To zostało potwierdzone lecz akta zostały zastrzezone i ona już nie moze nic sprawdzić Wiem tez ze Piotr mikołaj był powturnie żonaty choc nie ma stwierdzenia rozwodu jest to wogle dziwaczne z tego co ustaliła mieli swoj herb ale nie wiem gdzie wogle go szukac i czy wogle znajde jakiekolwiek informacje. Chciałbym sie czegoś dowiedzieć no ale z archiwów już sie nie dowiem bo gdy koleżanka szukała informacji o Piotrze Mikołaju Szatyńskim i jegu Synie Bazylim do archiwów weszli panowie z ABW i kazali jej przestać szukać i nie zajmować sie tą sprawa tak wiec już z tego zrudłą sie nie dowiem a wiem ze było sporo dokumentow ale nie sprawdziłą ich Gdzie moge napisać aby cokolwiek sie dowiedzieć to szukanie było nieoficjalne po znajomosci bo jak samo wiecie to sporo kosztuje
Znalazła jedynie iformacje ze moji dziadkowie pochodzacy z ukrainy z dobromila byli bogatą szlachtą tak było napisane w aktach zostali wypedzeni 1958 r Dobromila i zamieszkali w Głogowie z moich skromnych informacji wiem że Byli rodowitymi polakami Adam szatyński był Synem Bazylego i Teresy Szatyńskich Bazyli z koleji synem Piotra Mikołaja Szatyńskiego matka Rozalia Eufrozyna Szatyńska To zostało potwierdzone lecz akta zostały zastrzezone i ona już nie moze nic sprawdzić Wiem tez ze Piotr mikołaj był powturnie żonaty choc nie ma stwierdzenia rozwodu jest to wogle dziwaczne z tego co ustaliła mieli swoj herb ale nie wiem gdzie wogle go szukac i czy wogle znajde jakiekolwiek informacje. Chciałbym sie czegoś dowiedzieć no ale z archiwów już sie nie dowiem bo gdy koleżanka szukała informacji o Piotrze Mikołaju Szatyńskim i jegu Synie Bazylim do archiwów weszli panowie z ABW i kazali jej przestać szukać i nie zajmować sie tą sprawa tak wiec już z tego zrudłą sie nie dowiem a wiem ze było sporo dokumentow ale nie sprawdziłą ich Gdzie moge napisać aby cokolwiek sie dowiedzieć to szukanie było nieoficjalne po znajomosci bo jak samo wiecie to sporo kosztuje
Ostatnio zmieniony pn 25 paź 2010, 15:48 przez Szatyński_Marcin, łącznie zmieniany 2 razy.
Proźba o pomoc Rodzina Szatyńskich
Witam
Widzę że jesteś 'nowy" - drobna uwaga staraj się pisać ortograficznie poprawnie tu jest to jakość szczególnie ważne i na pewno ktoś Ci zwróci uwagę.
Wyraz PROŚBA piszemy przez s z kreską
poza tym jeśli mógłbyś pozmieniać dane w swoim profilu bo niestety są błędne ( GG i mail) jeśli już podajesz to podaj prawdziwe
pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach
Widzę że jesteś 'nowy" - drobna uwaga staraj się pisać ortograficznie poprawnie tu jest to jakość szczególnie ważne i na pewno ktoś Ci zwróci uwagę.
Wyraz PROŚBA piszemy przez s z kreską
poza tym jeśli mógłbyś pozmieniać dane w swoim profilu bo niestety są błędne ( GG i mail) jeśli już podajesz to podaj prawdziwe
pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach
Pozdrawiam
Żaneta
Żaneta
-
Szatyński_Marcin

- Kontakt:
Sorki za błedy ale mam dyslekcie i dyzortografie dlatego czasem popełniam błedy i niestety denerwoje mnie to cały czac ćwicze nad poproawności przepraszam jeśl kogoś zraziłem nie miałem takiego zamiaru wiesz jestem tu nowy i za chiny ludowe nie moge pojac tego programu jak mozesz to mi powiedz gdzie mam zmienic swoje dane to je pozmieniam
pozdrawiam Marcin
pozdrawiam Marcin
po zalogowaniu po lewej stronie jest
Moje konto-------------->>>> Zmień informacje o sobie
Pozdrawiam
Żaneta
Żaneta
- Śmiech_Michał

Podczas pisania postu wyrazy zawierające błędy ortograficzne są podkreślane czerwoną, falistą linią. Gdy klikniemy na takie słowo prawym przyciskiem myszy ukażę się okienko zawierające, m.in. różne warianty danego wyrazu. Proponuje korzystać z tego udogodnienia. Ponadto, prosiłbym także zwrócić uwagę na interpunkcję oraz składnie zdaniową.
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
Kłaniam się- Michał
http://michalstanislawsmiech.blogspot.com/
http://michalstanislawsmiech.blogspot.com/
-
Szatyński_Marcin

- Kontakt:
Dunin Borkowski w swoim "Spisie nazwisk szlachty polskiej" nie wymienia Szatyńskich, byli natomiast w Galicji Szacińscy herbu Rawicz, z Szacina w lwowskiem; to może być po prostu oboczność zapisu przy podobnym brzmieniu nazwiska; pozdrawiam; Robert
-
Szatyński_Marcin

- Kontakt:
Dzieki Robercie Niestety własnie nie weim jak dokładnie sie nazywam wiem jedynie włsnie to ze byli z bogatej szlachty ale moja znajoma nie miała już jak sprawdzić bo akta mojich dziadku utoajiono na 99 lat
Dzieki za pomoc każda informacja jest na wagę złota
Dzieki za pomoc każda informacja jest na wagę złota
-
Szatyński_Marcin

- Kontakt:
- Aftanas_Jerzy

dla
Szatyński Maciej:
Z przyczyn technicznych, wyniki obiecanych przeszukań wyślę w formacie PDF na przysłany adres mailowy.
Szatyński Maciej:
Z przyczyn technicznych, wyniki obiecanych przeszukań wyślę w formacie PDF na przysłany adres mailowy.
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
Jerzy Aftanas
-
Szatyński_Marcin

- Kontakt:
moj adres to m.szatynski@odszkodowania24.info
Dziekuje za pomoc i Pozdrawaim
Marcin
Dziekuje za pomoc i Pozdrawaim
Marcin
-
Szatyński_Marcin

- Kontakt:
Szukam Informacji i zabitym Bazylim Szatyńskim
Witam serdecznie Szukam jakichkolwiek informacji o Bazylim Szatyńskim
synu Piotra Mikołaja Szatyńskiego. Jedynie co sie dowiedziałem to ze został zabity w 1942 roku na Wołyniu Mieszkał w Dobromilu. jego żona to Teresa Szatyńska z domu Szul.
Szukam Jakichkoliewk informacji na temat Bazylego wiem z informacji AP że był szpiegiem szpiegujacym na żecz Państwa Polskiego i ze włąsnie zginą na wołyniu ale nic wiecej mi nie napisano nawek kiedy sie urodził gdzie kąpletny brak informacji spowodowany tajnościa Akt Dlatego szukam informacji poprzez forum może takie nazwisko figuruje gdzieś na jakis listach zaginionych czy zabitych i sa jakieś inne informacje
Dziekuje za Pomoc
pozdrawaim Marcin
synu Piotra Mikołaja Szatyńskiego. Jedynie co sie dowiedziałem to ze został zabity w 1942 roku na Wołyniu Mieszkał w Dobromilu. jego żona to Teresa Szatyńska z domu Szul.
Szukam Jakichkoliewk informacji na temat Bazylego wiem z informacji AP że był szpiegiem szpiegujacym na żecz Państwa Polskiego i ze włąsnie zginą na wołyniu ale nic wiecej mi nie napisano nawek kiedy sie urodził gdzie kąpletny brak informacji spowodowany tajnościa Akt Dlatego szukam informacji poprzez forum może takie nazwisko figuruje gdzieś na jakis listach zaginionych czy zabitych i sa jakieś inne informacje
Dziekuje za Pomoc
pozdrawaim Marcin
-
Obiedziński_pradziadek