Ministry of Defense, Ministerstwo Obrony- Anglia

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Baczyński_Jan

RE: Re: The Ministry of Defense

Post autor: Baczyński_Jan »

Mam pytanie odnośnie czasu oczekiwania na odpowiedź.

Swój wniosek wysłałem 17 października 2022 r. na adres p. Goddard (margaret.goddard135[at]mod.uk). Otrzymałem automatyczną odpowiedź, że czas oczekiwania to ok. 6 miesięcy ((...) requests are currently taking approximately 6 months to process.). Byłem cierpliwy do 17 czerwca tego roku, gdy minęło już 8 miesięcy. Napisałem na ww. adres mailowy zapytanie, jak długo jeszcze będę czekał. Dostałem wówczas taką samą automatyczną odpowiedź oraz drugi automatyczny mail z informacją, że p. Goddard będzie nieobecna do 29 czerwca (I am out of office until 29 June 2023. The emails will not be actioned.). Ten ostatni mail uspokoił mnie o tyle, że widać z niego, że adres mailowy działa, jest dalej aktualny i użytkowany. Niemniej jednak kontakt jest utrudniony.

Chciałem spytać w praktyce ile obecnie, w 2023 r., wynosi faktyczny czas oczekiwania na odpowiedź? Kontaktował się ktoś w ostatnich miesiącach z MoD i dostał stamtąd odpowiedź (nie automatyczną)?

Pozdrawiam
Jan Baczyński
Awatar użytkownika
marcinguzek

Sympatyk
Nowicjusz

Re: RE: Re: The Ministry of Defense

Post autor: marcinguzek »

Baczyński_Jan pisze:Mam pytanie odnośnie czasu oczekiwania na odpowiedź.

Chciałem spytać w praktyce ile obecnie, w 2023 r., wynosi faktyczny czas oczekiwania na odpowiedź? Kontaktował się ktoś w ostatnich miesiącach z MoD i dostał stamtąd odpowiedź (nie automatyczną)?

Pozdrawiam
Jan Baczyński
Witaj, dziś rozbiłem to samo; osoba którą podajesz od maja 2023 nie pracuje; pisze się teraz maile na
apc-sp-polishdisclosures@mod.gov.uk
ciekaw jestem czy dostałeś jakieś dokumenty?

mój automatyczny mail zawiera infomacje że można rownież skałdać zapytanie przez stronę rzodową i formularz online

https://www.gov.uk/get-copy-military-re ... viceperson

pozdrawia z Londynu
Marcin
Robi_1918

Sympatyk

Post autor: Robi_1918 »

Dzień dobry
Czy orientują się Państwo jak można inaczej niż poprzez e-mail lub zapytanie na ich stronie skontaktować się z Ministry of Defence? W sierpniu 2022 roku otworzyłem sprawę. Po 6 miesiącach zostałem poproszony przez Panią Goddard o uzupełnienie informacji i wpłatę 30 GBP. Po 6 kolejnych miesiącach próbowałem kontaktować się najpierw z Panią Goddard, a od około mięsiąca piszę pod adres APC-sp-polishdisclosures@mod.gov.uk.
Niestety ciagle dostaję tę samą odpowiedz z automatu "Polish Disclosures is working through a significant backlog of applications and as such we are experiencing delays of approximately 6 months in processing requests ......."
Pozdrawiam
Robert
mbeelas

Sympatyk

Post autor: mbeelas »

Ostatnio pisałem na ten drugi email do tej Polki i nie dostałem nawet automatycznej odpowiedzi.
Może lepiej warto kierować to bezpośrednio?

Czego szukacie? Ja szukam jakiegoś spisu osób przetrzymywanych w cywilnym obozie przejściowym w Bockhorn, zaraz po zakończeniu wojny.
Marcin
Awatar użytkownika
pdanielak

Sympatyk

Post autor: pdanielak »

mbeelas pisze:
Czego szukacie? Ja szukam jakiegoś spisu osób przetrzymywanych w cywilnym obozie przejściowym w Bockhorn, zaraz po zakończeniu wojny.
Bad Arolsen lub ancestry.com.

Piotr
Awatar użytkownika
marcinguzek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marcinguzek »

ja szukam list b. żołnierzy Wehrmacht przyjętych z niewoli brytyjskiej do II Korpusu; chodzi mi o początek 1945 (luty - marzec); moze ktoś spotkał się z podobnymi dokumentami w Instytucie Sikorskiego - mieszkam w Londynie mógłby podejść ale potzrebuje sygnatury albo nazwy doumentów (obozów przejsciowych itp.)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”