Archiwum Państwowe w Kielcach Oddział w Jędrzejowie

Pomogę lub potrzebuję pomocy w Archiwum ; Archiwa .. gdzie szukać zasoby (inwentarze) Archiwów w Internecie

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Horg

Sympatyk
Nowicjusz

Archiwum Państwowe w Kielcach Oddział w Jędrzejowie

Post autor: Horg »

Witam
Chciałbym poprosić o pomoc osoby korzytające z zasobów tego archiwum. Chodzi o przejrzenie kilku roczników parafii Krasocin od 1894 wstecz, w poszukiwaniu jednego nazwiska - Bednarek. Więcej szczegółów podam poprzez PW, wiem mniej więcej czego się tam można spodziewać, choć trudno mi określić dokładny zakres lat. Przypuszczalnie będzie chodziło o okres 5-10 lat, ale to będzie można uściślić w zależności od wyników. Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Ireneusz Sobanski
Awatar użytkownika
aniaosin

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

AP Jędrzejów - prośba o pomoc

Post autor: aniaosin »

Horg pisze:Witam
Chciałbym poprosić o pomoc osoby korzytające z zasobów tego archiwum. Chodzi o przejrzenie kilku roczników parafii Krasocin od 1894 wstecz, w poszukiwaniu jednego nazwiska - Bednarek. Więcej szczegółów podam poprzez PW, wiem mniej więcej czego się tam można spodziewać, choć trudno mi określić dokładny zakres lat. Przypuszczalnie będzie chodziło o okres 5-10 lat, ale to będzie można uściślić w zależności od wyników. Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Ireneusz Sobanski
Witam .
Wysłałam pomocne informacje na pw.
Pozdrawiam
Ania Bernat
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
Awatar użytkownika
mądzik_władysław

Sympatyk

Re: AP Jędrzejów - prośba o pomoc

Post autor: mądzik_władysław »

Witam !
Chciałbym poprosić o pomoc osoby mające dostęp do archiwum lub korzytające z jego zasobów .
W Genetece w indeksach zaślubin parafii SĘDZISZÓW, rok 1705, znalazłem
informację o ślubie Maciej MONDZIOŁA .
Bardzo proszę o sprawdzenie w rejestrze urodzeń, małżeństw i zgonów parafii SĘDZISZÓW za lata 1696-1809, czy występuje nazwisko MONDZIOŁ , MĄDZIK lub podobnie brzmiące (Mondzik, Mundzik,Mądzio,Mądziowski,Mądzikowski,Mądzikowicz,Mądko,Mątko,Mądkowicz,Mądkowski ,Madzik,Madzicki )
Z góry dziękuję za pomoc
Władysław Mądzik
Marszycki

Sympatyk

Re: AP Jędrzejów - prośba o pomoc

Post autor: Marszycki »

Wielka prośba.
gdyby ktoś z Forumowiczów zamierzał przglądac księgi parafialne Sędziszowa /pow. jędrzejowski/ bardzo prosze o list
plisst@poczta.onet.pl
Stefan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc w Archiwum”