Burchard(t)'owie ze Środy Wlkp.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
stulow_wiktor
Burchard(t)'owie ze Środy Wlkp.
Poszukuję Burchard(t)'ów zamieszkałych w Środzie Wlkp. w latach XIX w. W drzewie mam jedynie Pawła (Paulusa) ur. 1825, męża Agnieszki (Agnes) Roszak, ur. 1827 - rodziców Antoniego (ur. 1860), męża Weroniki z Feliszkowskiej z Buku.
-
AlicjaSurmacka

Burchard(t)
Witam!
W Słupcy która jest w niedalekiej odległości od Środy Wlkp. dyrektorem komory celnej był Jan Krzysztof Burchardt urodzony około 1833 roku.
Niestety nie wiem gdzie? Jan Krzysztof Burchard poślubił córkę urzędnika Urzędu Celnego Salomeę Otylię Dąbkowską urodzoną w Wincencie par. Lachowo około 1861 roku. W małżeństwie tym urodziło się conajmniej dwoje dzieci w tym syn Stanisław Seweryn Burchardt - Bukacki urodzony w 1890 roku we Francji.
Być może Jan Krzysztof Burchardt też pochodził z Środy Wlkp.
Gdyby Pan trafił w swoich poszukiwaniach na jakikolwiek akt dotyczący Jana Krzysztofa proszę o informację.
Pozdrawiam Alicja
W Słupcy która jest w niedalekiej odległości od Środy Wlkp. dyrektorem komory celnej był Jan Krzysztof Burchardt urodzony około 1833 roku.
Niestety nie wiem gdzie? Jan Krzysztof Burchard poślubił córkę urzędnika Urzędu Celnego Salomeę Otylię Dąbkowską urodzoną w Wincencie par. Lachowo około 1861 roku. W małżeństwie tym urodziło się conajmniej dwoje dzieci w tym syn Stanisław Seweryn Burchardt - Bukacki urodzony w 1890 roku we Francji.
Być może Jan Krzysztof Burchardt też pochodził z Środy Wlkp.
Gdyby Pan trafił w swoich poszukiwaniach na jakikolwiek akt dotyczący Jana Krzysztofa proszę o informację.
Pozdrawiam Alicja