Fornalski, Fornalska, Fornalscy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Fornalski

Post autor: Fornalski »

Poszukuję osób zajmujących się genealogią rodziny Fornalskich i/lub osób spokrewnionych.

Region poszukiwań: Kunów, Nietulisko, Ostrowiec Świętokrzyski, Iłża, Sienno, Aleksandrów, Julianów, Lasocin, Waśniów.

Zależy mi w szczególności na nawiązaniu kontaktu z potomkami Franciszka Fornalskiego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Franciszek_Fornalski
Poszukuję również wszelkiego rodzaju pamiątek rodzinnych, takich jak zdjęcia, dokumenty, inne przedmioty etc.

Mój adres: krzysztof.fornalski@gmail.com

Dziękuję i pozdrawiam,
K.Fornalski
Nowakowska_Katarzyna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Nowakowska_Katarzyna »

Witaj , Fornalska Florentyna Marianna [ 1844-1905] córka Józefa ,wnuczka Franciszka < w 1869r.par.Kunów poślubiła Nowakowskiego Józefa [1844-1899] .

pozdrawia Katarzyna
Awatar użytkownika
Andrzej_Iwanowski

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Andrzej_Iwanowski »

Dobry wieczór,
Proszę spróbować od tego linku: https://genealogia.szlachta.org.pl/

Pozdrawiam
Andrzej Iwanowski
pozdrawiam
Andrzej J. Iwanowski
Fornalski

Post autor: Fornalski »

Panie Andrzeju,

Dziękuję, link znam :)

Pani Katarzyno,

Dziękuję, uzupełniam dane o daty zgonów. A czy jest Pani potomkiem Florentyny i Józefa?

Pozdrawiam serdecznie!
Krzysztof Fornalski
JuliaMankus

Fornalscy

Post autor: JuliaMankus »

Witam
Poszukuję informacji na temat Fornalskich z Lasocina. Ostatni przodkowie do jakich udało mi się dotrzeć to Wincenty Fornalski (mój 3x pradziadek) ożeniony z Anastazją zd. Sadaj. Nie wiem czy są to Fornalscy, o których chodzi autorowi posta, ale jeżeli ktoś wie coś na ten temat to poproszę o informacje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”