Nazwisko: Paszkowski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=54&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Gość

Post autor: Gość »

Paszkowski Jozef ur.25.12.1902 w Sitnie gm.Krupiec pow.Dubno,syn Aleksandra i Anastazji z Urbanowiczow.prawdopodobnie Aleksander byl synem Floriana i Wiktori z Sydonowiczow.pozostale rodzenstwo Jozefa:Jan,Klemens,Franciszka ,Antoni,Maria(Maniuska).Antoni mieszkal w Paszczycha z zona Anna i synami Apolinarym i Bronislawem.jestem synem Jozefa prosze o kontakt:jan.paszkowski@interia.pl
Augusiak_Andrzej

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Augusiak_Andrzej »

Witam,

Z analizy ksiąg ks. Żurka wynika, że nazwisko Paszkowski było na pocz. XX w. bardzo popularne na Wołyniu. Stąd o analogie trudno, ale...

Z analizy metrykaliów w AGAD udało mi się ustalić, że 'moi' Paszkowscy przywędrowali na Wołyń z okolic Sejn. Szczegóły na stronie: http://www.michalina.net/descend.php?pe ... erations=5. Może któryś z pozostałych Paszkowskich z Krasnopola był przodkiem Twojego Józefa?

Pozdrawiam
Andrzej
rubinka1

Sympatyk

Post autor: rubinka1 »

Witam
Moi Paszkowscy żenili się z Baczewskimi w parafii Kamień Koszyrski.
Pozdrawiam
Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”