Szukam daty urodzenia - Marianna Sosnowska (zm. 1950)

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Żaczek_Krzysztof

Post autor: Żaczek_Krzysztof »

Dzień dobry
Nie znalazłem wątku, w którym się witamy jako nowi użytkownicy forum, więc mam nadzieję, że nie popełnię jakiegoś faux pas zadając w pierwszym swoim poście od razu pytanie :)
Chciałem zrobić tabliczkę na grób mojej prababci Marianny Sosnowskiej z domu Iwan. Znalazłem w rodzinie informację niestety tylko o dacie jej śmierci - 20.03.1950. Pochowana jest na cmentarzu w Słupi Nadbrzeżnej, woj. świętokrzyskie.
Jedyna informacja, jaką udało mi się wyłuskać w Genetece, to ślub jednej z jej córek - poniżej w linku:
https://geneteka.genealodzy.pl/index.ph ... _date=1923
Jest ktoś z Was w stanie podpowiedzieć gdzie szukać kolejnych informacji? Bo mnie przychodzi do głowy jedynie umówienie się na przegląd archiwów w Sandomierzu - wyłuskać księgi parafialne z 1923 roku z małżeństwami, a tam może będą rodzice wpisani, ile mieli lat w dniu małżeństwa, po czym szukam ksiąg już z danego roku. Dobrze dedukuję? :)
choirek

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: choirek »

Pozdrawiam, Irek
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Arek_Bereza »

w 1876 się urodziła w Tarłowie
https://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,387294,3
Żaczek_Krzysztof

Post autor: Żaczek_Krzysztof »

Dziękuję Wam serdecznie. Widzę, że jeszcze wiele nauki przede mną, by potrafić dokładnie wyszukiwarki eksplorować ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”